İmamoğlu'nun davasında toplanma ve basın açıklaması yasağı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı dava başladı. Kartal Kaymakamlığı tarafından Adliye önünde toplanmaya ve bina içerisine girişlere izin verilmedi, yasak getirildi.
Onur Çetinkaya
|
21 Eylül 2022, Çarşamba - 11:19
İmamoğlu'nun davasında toplanma ve basın açıklaması yasağı

31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davası başladı.

Kartal Kaymakamlığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeki duruşması nedeniyle 'toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü' yapmayı yasakladı.

Kaftancıoğlu yasağa tepki gösterdi 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaparak "Resmi yazıyla! adliyeye girmek, davayı takip etmek ve adliye çevresinde bulunmayı yasaklamak ne demek? Korkmayın biz halkız ve haklıyız ve elbette kazanacağız. 16 milyon kazanacak, 85 milyon kazanacak!" dedi.

Kaymakamlığın engellemesine bir tepki de CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan'dan geldi, " Ekrem İmamoğlu davası için adliyenin olduğu Kartal'da özel bir günlük yasaklar ilan edildi."  ifadelerini kullandı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1791715/imamoglunun-davasinda-toplanma-ve-basin-aciklamasi-yasagi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.