Necmettin Erbakan'ın ittifak çağrısı yaptığı konuşma yeniden gündem oldu

Eski Başbakan ve Refah Partisi lideri Necmettin Erbakan'ın, ANAP Genel Başkanı Turgut Özal'a karşı DSP, SHP, DYP ve diğer muhalefet partilerine ittifak çağrısında bulunduğu konuşma yeniden gündem oldu.
Ankara Masası
|
21 Eylül 2022, Çarşamba - 11:12
Necmettin Erbakan'ın ittifak çağrısı yaptığı konuşma yeniden gündem oldu

2023 seçimleri yaklaşırken CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin oluşturduğu altılı masa, iktidar cephesi tarafından yoğun bir şekilde eleştiriliyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemi'nden Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçecekleri vaadinde bulunan altılı masaya yönelik 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devirmek için bir araya gelmiş altı benzemez' eleştirileri yöneltiliyor.

Erbakan'dan ittifak çağrısı

Bu eleştiriler süregelirken, sistem tartışmalarının yaşandı 80'li 90'lı yıllarda da Milli Görüş'ün lideri Refah Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın  ANAP Genel Başkanı Turgut Özal'a karşı DSP, SHP, DYP ve diğer muhalefet partilerine ittifak çağrısında bulunduğu konuşma yeniden gündem oldu.

Erbakan, muhalefet partilerine 1991 genel seçimlerinde bir araya gelme çağrısında bulunurken şu ifadeleri kullanmıştı:
"Muhalefet partilerini gelin beraber hareket edelim davetinde bulunuyorsunuz. Bir yandan da bu muhalefet partilerine faizci diyorsunuz. faizci olan bu partilerle bir araya gelmekle onlarla aynı duruma düşmüş olmuyor musunuz?' diyorsunuz. Öncelikle bazı konuların bu vesile ile açıklanmasına fırsat verdiğiniz için size teşekkür ediyorum. Söylediğiniz her iki konu da tamamen haklıdır ve sizin dediğiniz gibi içerisinde her hangi bir tezat yoktur. Biz bu muhalefet partilerini beraberliğe neden çağırıyoruz. Gelin şu Özal'ın yaptığı hileyi, bu anti demokratik kanunları değiştirelim. Bu kanunları değiştirmek için yanımıza gelirler, beraberce bu kanunları değiştirirsek ne güzel memleket için hayırlı bir adım atmış oluruz. Bu demek değil ki 'gelin birlikte faizcilik yapalım', bir araya çağırmamızı açıkça tasvip ediyoruz. Gelin bu anti demokratik kanunları düzeltelim. Bu davet haklı bir davettir, milli bir hizmettir."

1991 seçimleri

1991 genel seçimlerine Refah Partisi, MHP ve Islahatçı Demokrasi Partisi’nin kendi aralarında bir ittifak oluşturarak, Refah Partisi adı altında girmişti. SHP de HEP ile oluşturduğu ittifak ile seçimlere girmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1791736/necmettin-erbakanin-ittifak-cagrisi-yaptigi-konusma-yeniden-gundem-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.