İngiltere'den "Ukrayna savaşı kazanıyor" iddiası

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rusya'nın, Ukrayna'nın bazı bölgelerini yasa dışı olarak ilhak etmesinin, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in planının başarısızlığa uğruyor olduğunun itirafı" anlamına geldiğini bildirdi.
Ersin Küçükbarak
|
21 Eylül 2022, Çarşamba - 12:24
İngiltere'den "Ukrayna savaşı kazanıyor" iddiası

İngiltere Savunma Bakanı Wallace, Putin'in ulusa sesleniş konuşmasının ardından açıklama yaptı.

Wallace yaptığı açıklamada, "Putin'in nüfusunun bir kısmını harekete geçirmeme sözünü tutmaması ve Ukrayna'nın bazı bölgelerini yasa dışı ilhak etmesi, planının başarısızlığa uğruyor olduğunun itirafıdır." ifadesini kullandı.

Putin ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun, on binlerce vatandaşını gerekli donanımlara sahip olmadan feci şekilde ölüme gönderdiğini vurgulayan Wallace, "Hiçbir tehdit ve propaganda, Ukrayna'nın bu savaşı kazanıyor olduğu, uluslararası toplumun birleştiği ve Rusya'nın küresel bir parya haline geldiği gerçeğini gizleyemez." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'da kısmi seferberlik ilan edildi

Rusya Devlet Başkanı Putin, tüm devlet kanallarından yayımlanan ulusal sesleniş konuşmasında, Donbas, Zaporijya ve Herson bölgelerinin bağımsızlık kararlarını desteklediklerini belirterek kısmi seferberlik ilan etmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1791922/ingiltereden-ukrayna-savasi-kazaniyor-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.