ABD ve Kanada savaş gemileri Tayvan Boğazı’ndan geçti

Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada donanmalarına ait iki savaş gemisi Tayvan Boğazı'ndan geçti. Çin, geçişi "provokasyon" olarak ifade etti.
Onur Çetinkaya
|
21 Eylül 2022, Çarşamba - 13:26
ABD ve Kanada savaş gemileri Tayvan Boğazı’ndan geçti

Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada donanmalarına ait iki savaş gemisi Tayvan Boğazı'ndan geçiş yaptı. 

ABD’nin Pasifik’teki 7. Filosundan yapılan açıklamada, “Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze taşıyan USS Higgins muhribi ile Kanada Kraliyet Donanmasına ait Halifax sınıfı HMCS Vancouver kruvaziyerinin dün Tayvan Boğazı’ndan rutin geçiş yaptığı” belirtildi.

Kanada Savunma Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, “geçişin uluslararası hukuka uygun yapıldığını” belirtirken Bakan Anita Anand, görevin “Kanada’nın özgür, açık ve kapsayıcı Hint-Pasifik’e bağlılığını gösterdiğini” vurguladı.

Çin tepki gösterdi 

Çin Halk Kurtuluş Ordusu Doğu Cephesi Komutanlığı Sözcüsü Şi Yi, gemilerin Pekin’in kendi karasuları olarak gördüğü bölgeden geçişini protesto ederek, “provokasyon” olarak niteledi.

Çin hava kuvvetleri ve donanmasının ABD ve Kanada gemilerinin geçişini takip ettiğini ifade eden Sözcü Şi, “PLA Doğu Cephesi askerleri daima teyakkuzdadır, Çin’in ulusal egemenliği ile toprak bütünlüğünü korumak üzere her türlü tehdit ve provokasyona kararlılıkla karşı duracaktır.” açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1792097/abd-ve-kanada-savas-gemileri-tayvan-bogazindan-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.