Ankara Onkoloji Hastanesi'nin kapatılmaması için CHP'den imza kampanyası

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşçıer, Ankara Onkoloji Hastanesi'nin kapatılmaması için toplanan 35 bin imzayı Sağlık Bakanlığına teslim ettiklerini açıkladı.
Ankara Masası
|
21 Eylül 2022, Çarşamba - 13:53
Ankara Onkoloji Hastanesi'nin kapatılmaması için CHP'den imza kampanyası

Etlik  Şehir Hastanesi'nin hizmete girmesine sayılı günler kala Ankara Onkoloji Hastanesi'nin kapatılacağı iddiaları tartışmalara neden oldu. 

Kanser hastalarının tedavi edildiği 400 bin kişiye poliklinik, 25 bin kişiye ise yataklı tedavi hizmeti veren  Ankara Onkoloji Hastanesi'nin, şehir hastanesine verilen hasta garantisi nedeniyle kapatılacağı öne sürüldü.

İddiaların ardından bakanlığın önünde bir basın açıklaması yapan CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşçıer, hastanenin kapatılmasına tepki gösterdi.

Bakanlığa 35 bin imza teslim edildi

Taşçıer,  Türkiye'nin kanser alanında uzman, eğitim ve araştırma vasfına sahip tek hastanesi olan Ankara Onkoloji Hastanesi'nin rant uğruna kapatılmaması için  Sağlık Bakanlığına 35 bin imza teslim ettiklerini açıkladı.

İktidarları döneminde kapatılan hastaneleri tekrardan açacaklarını belirten Taşçıer "Ankara'da onlarca hastane, hasta garantili Şehir Hastanelerine "müşteri" sağlamak için kapatıldı, kapatılmaya da devam ediliyor. Söz veriyoruz, iktidarımızda kapatılan hastaneleri çok daha modern imkanlarla yeniden açacağız " ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1792275/ankara-onkoloji-hastanesinin-kapatilmamasi-icin-chpden-imza-kampanyasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.