Nazlı Seda Vural: “Altılı masadan gençler çok umutlu"

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nazlı Seda Vural, altılı masadan gençlerin çok umutlu olduğunu belirterek, “Çünkü ilk defa bu kadar ortak akıl ve istişare sürecini siyaseten gördüğümüz bir dönem yaşıyoruz. Bu tabii gençleri çok heyecanlandırdı” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
21 Eylül 2022, Çarşamba - 14:39
Nazlı Seda Vural: “Altılı masadan gençler çok umutlu"

En genç kadın genel başkan yardımcılarından olan 29 yaşındaki Nazlı Seda Vural Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Hayattan şikayet etmek yerine şartları değiştirmek istediğini belirten Vural, kadınların ve gençlerin ülke yönetiminde daha fazla yer almasına katkı sağlamak istediğini vurguladı.

Vural, DEVA Partisi’nin gençlere ve kadınlara yaklaşımıyla diğer partilerden ayrıştığını ifade etti.

180 bin üyenin yüzde 34’ünün kadın, yüzde 33’ünün de gençlerden oluştuğuna işaret eden Vural, her 3 üyeden birinin kadın ya da genç olduğunun altını çizdi.

Nazlı Seda Vural, tüm teşkilat içindeki kadın ve genç oranının da yüzde 17 olduğunu vurguladı.

Gençlerin apolitik olmadığını, tam tersine medyayı ve ülkenin gidişatını yakından izlediğini anlatan Vural, yurt dışına gidenlerin gerekçesinin eğitim ve ekonomi olduğunu bildirdi.

Vural, gençlerin üniversiteye sınavla değil akademik başarılarına göre yerleşmek, okurken özgür olmak yönünde beklentileri olduğunu dile getirdi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nazlı Seda Vural, gençlerin ümitvar olduğunu ve altılı masanın onları heyecanlandırdığını belirterek şöyle dedi:

"Altılı masadan gençler çok umutlu"

“Altılı masadan gençler çok umutlu. Çünkü ilk defa bu kadar ortak akıl ve istişare sürecini siyaseten gördüğümüz bir dönem yaşıyoruz. Bu tabii gençleri çok heyecanlandırdı. Bu sürecin devam etmesi, bu sürecin çıktıları, gerek cumhurbaşkanlığı adayı için oradan çıkacak ortak bir Cumhurbaşkanı adayı bir yandan bu seçim sisteminin değişmesi çünkü gençlerde gördüğümüz toplumun her kesiminde olduğu gibi onlarda da bir parlamenter sistem çünkü baktığımızda 2010-2011-2012 yıllarında benim üniversite hayatıma geliyor bir çok arkadaşımızın da öyle biz parlamenter sistemde yaşadığımız ekonomik sistemi oradaki dış politikadaki Türkiye’nin algısını, oradaki sanayinin güçlülüğünü yani oradaki yönetim süreciyle buradaki yönetim sürecini karşılaştırdığımızda oradaki adalet hukuk süreçleriyle buradaki süreçleri karşılaştırdığımızda zaten iki dönem arasındaki fotoğrafa baktığımızda bu ülkenin en acil ihtiyacının Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem olduğunu görüyoruz. Bizim eylem planlarımız da zaten Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemde oradaki başbakanlıklara devredilecek birleştirilecek bakanlar kurulu tabanında oluşturuldu."

"Gençler süreci değiştirecek aktörün altılı masa olduğunun farkında"

" Gençler çok heyecanlı ve gençlerin artık bu sürecin değişmesinde en büyük rol oynayacak aktörün de altılı masa olduğunun farkındalar"

http://www.ankaramasasi.com/haber/1792411/nazli-seda-vural-altili-masadan-gencler-cok-umutlu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.