Kremlin'den seferberlik kararına ilişkin açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin'in açıkladığı kısmi seferberlik kararına ilişkin NATO'nun ve bir dizi hasım ülkenin askeri potansiyeliyle fiilen karşı karşıya oldukları gerekçesiyle alındığını bildirdi. Peskov, seferberliğin ne kadar süreceğine dair netlik olmadığını aktardı.
Ankara Masası
|
21 Eylül 2022, Çarşamba - 14:14
Kremlin'den seferberlik kararına ilişkin açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna savaşına ilişkin kısmi seferberlik ilan ettiklerini duyurdu.

Tüm dünyada ses getiren gelişmeye ilişkin Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da bir açıklama yaptı.

Kararın neden alındığı sorusuna ilişkin Peskov "Devlet Başkanı Vladimir Putin, özel askeri harekat sırasında koşulların nasıl değiştiğini konuşmasında anlattı. Devlet Başkanı, bilhassa şu anda NATO'nun ve bir dizi hasım ülkenin askeri potansiyeliyle fiilen karşı karşıya olduğumuzu söyledi" yanıtını verdi.

Seferberliğin süresine yönelik soruya ise Peskov, kararnamede herhangi bir süre belirtilmediğinin altını çizdi.

Seferberlik kararnamesindeki 7. madde

Peskov'a kısmi seferberlik kararnamesinin yayınlanmayan 7. maddesi de soruldu. Bu maddenin hizmete özel kullanıma tabi bir madde olduğunu ve bu nedenle açıklayamayacağını söyleyen Peskov, "Söyleyebileceğim tek şey, Sergey Şoygu, demecinde 300 bin kişiden bahsetti. İşte o maddede, 300 bin kişiye kadar olacağı belirtiliyor. Ancak Savunma Bakanı'nın açıkladığı gibi, tek seferde olmayacak" ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü, kısmi seferberlikten muaf olacak kişilerin kategorilerinin ise en yakın zamanda belirleneceğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1792996/kremlinden-seferberlik-kararina-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.