Zelenskiy: Rusya'nın nükleer silah kullanacağına inanmıyorum

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, seferberlik ilan eden Putin'in "Batı bizi yok etmek istiyor. Blöf yapmıyorum, toprak bütünlüğümüzü korumak için her türlü silahı kullanırız" ifadelerine ilişkin "Rusya'nın nükleer silah kullanacağına inanmıyorum. Batı Putin'in şantajına kanmasın." dedi.
Ankara Masası
|
21 Eylül 2022, Çarşamba - 15:43
Zelenskiy: Rusya'nın nükleer silah kullanacağına inanmıyorum

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın kısmi seferberlik kararına ilişkin Alman Bild gazetesine konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in "Batı bizi yok etmek istiyor. Blöf yapmıyorum, toprak bütünlüğümüzü korumak için her türlü silahı kullanırız" sözlerini hatırlatan Zelenskiy, Batı'nın bu şantajla boyun eğmemesi gerektiğini vurguladı.

Zelenski, Rusya’nın nükleer silah kullanacağına inanmadığını söyledi.

"Putin, Ukrayna'yı kendi askerlerinin kanında boğmak istiyor" diyen Zelenski, Ukrayna'nın kendi topraklarını özgürleştireceğinden emin olduğunu aktardı. 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Rusya’nın nükleer silah kullanacağına inanmıyorum - 1

Putin'in seferberlik kararı

Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını desteklediklerini açıklayan Rusya Devlet Başkanı Putin, kısmi askeri seferberlik ilan etti. Kısmi askeri seferberlik ilanı bugünden itibaren geçerli olacak.

Batı'nın nükleer şantajına maruz kaldıklarını söyleyen Putin, toprak bütünlüğünü korumak için her türlü silahı kullanmaya hazır olduklarını da söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1793071/zelenskiy-rusyanin-nukleer-silah-kullanacagina-inanmiyorum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.