Akşener ile Davutoğlu buluştu: Sayın Başbakanım hoş geldiniz!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Akşener, Davutoğlu'nu, "Sayın Başbakanım" hitabıyla karşıladı.
Büşra Ünal
|
21 Eylül 2022, Çarşamba - 19:12
Akşener ile Davutoğlu buluştu: Sayın Başbakanım hoş geldiniz!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi (SP), Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'den oluşan 6'lı masa, ikinci tura dönüyor.

İkinci turun ilk toplantısına ise 2 Ekim Pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde ev sahipliği yapacak.

İlk turda basına duyurulan ve aralıklarla yapılarak rutin hâle getirilen partiler arası ziyaretler, ikinci turda şekil değiştirmiş ve 6'lı masanın önemli ortaklarından Meral Akşener rutini bozarak, basın daveti ya da herhangi bir duyuru yapılmadan dün akşam DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etmişti.

Ziyareti DEVA Partisi kaynaklarının doğrulamış ancak İYİ Parti'den herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Ziyarette Meral Akşener'in geçiş sürecine ilişkin Ali Babacan'ın görüşünü aldığı iddia edilmiş, görüşme talebinin DEVA lideri Ali Babacan'dan geldiği ileri sürülmüştü.

Ali Babacan'ın geçiş sürecine dair kurmaylarıyla birlikte hazırladığı planın taslak hâlini liderlere sunmadan önce Meral Akşener ile değerlendirmek istediği iddia edilmişti. Bir başka iddia ise Ali Babacan'ın planı ilk sunduğu kişinin Meral Akşener değil, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu yönündeydi. Taslak plan, son şekli verilmeden ve 6'lı masanın tarafları görüp onay vermeden kesinlikle kamuoyu ile paylaşılmayacak.

İYİ Parti görüşmeye ilişkin görüntü ve fotoğrafları paylaştı

Dün neredeyse gizli tutulan Akşener-Babacan görüşmesinin aksine bugün Akşener-Davutoğlu görüşmesi saklı tutulmadı, bilakis görüntü ve fotoğraflar İYİ Parti tarafından basına servis edildi.

Görüntülerde İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu "Sayın Başbakanım hoş geldiniz" diyerek karşıladığı görülüyor. Cumhurbaşkanı değil Başbakan olmak istediğini ve bazı programlarda ise başbakan olacağını belirten Meral Akşener'in 6'lı masanın ortağı olarak Ahmet Davutoğlu'na "Sayın Başbakanım" hitabı bir taraftan onore etme, diğer taraftan 6'lı masanın önemli konu başlıklarından "Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme" vurgu olarak değerlendiriliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1794534/aksener-ile-davutoglu-bulustu-sayin-basbakanim-hos-geldiniz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.