Meteoroloji'den 24 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Türkiye serin ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Meteoroloji'den 24 il için de sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.
Ersin Küçükbarak
|
22 Eylül 2022, Perşembe - 10:04
Meteoroloji'den 24 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Adana, Artvin, Bursa, Giresun, Hatay, Mersin, İstanbul, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, K.Maraş, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Yozgat, Yalova ve Osmaniye için sarı kodlu uyarı yayınladı.
Bartın, Sakarya, Zonguldak ve Düzce için ise turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji'den son hava durumu tahminlerini paylaştı.

Yurtta hava

Buna göre; Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altında. Yağışların Marmara'nın doğusu, Karadeniz kıyıları, Karabük, Kastamonu, Sivas, Adana, Osmaniye, Kırklareli, Tokat, Yozgat, Kayseri, Hatay ve Kahramanmaraş'ta kuvvetli olması bekleniyor. Diğer yandan Marmara, Kuzey Ege ve orta Karadeniz çevrelerinde kuvvetli poyraz etkili olacak. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyretmesi tahmin ediliyor.

Sarı ve turuncu kodlu uyarı ne demek?

Sarı, havada potansiyel tehlikeye işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.

Turuncu, havayla ilgili tehlikeli durumlarda kullanılıyor. Bu renkte tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi gerekiyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1795255/meteorolojiden-24-il-icin-sari-ve-turuncu-kodlu-uyari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.