Peskov'un oğlu askere gitmeyi reddetti

Rusya'da ilan edilen kısmi seferberliğin ardından seferberlik için aranan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov'un oğlu askere gitmeyi reddetti.
Onur Çetinkaya
|
22 Eylül 2022, Perşembe - 12:19
Peskov'un oğlu askere gitmeyi reddetti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kısmı seferberlik ilan etti.

Putin'in açıklamaları sonrası çok sayıda kişi ülkeyi terk etmek istedi. Açıklamalar ise dünyada tepkiye neden oldu.

Peskov 'un oğlu askere gitmeyi reddetti

Seferberlik çağrısının ardından ise ilginç bir gelişme yaşandı.

Sosyal medya üzerinden politika programları yapan Rus gazeteci Dmitri Nizovtsev, canlı yayında Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov'un oğlu Nikolay Peskov'u telefonla aradı. Kendisini Rus ordusundan bir askeri komiser olarak tanıtan Rus gazeteci, Nikolay Peskov'a kısmi seferberlik çağrısı üzerine askere alınacağını ve saat 10:00'da askeri birimlere teslim olması gerektiğini söyledi. Nikolay Peskov ise çağrıyı reddederek, "Elbette yarın saat 10:00'da gelmeyeceğim. Ben bay Peskov'um. Orada olmamam gerektiğini anlamanız gerekir. Bunu farklı yollarla çözeceğim. Genel olarak neler döndüğünü ve hangi haklara sahip olduğumu anlamam gerekiyor" dedi.

Rus askeri komiser olarak tanıtan gazeteciye verdiği cevapta gönüllü askerlik onayı da vermeyen Nikolay Peskov, "İnanın ne sizin ne benim buna ihtiyacım var. Vatanımı savunmayla ilgili bir sorunum yok. Ama oradaki konumumu anlamam gerekiyor. Sizlerin bazı siyasi koşulları anlamanız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1795547/peskovun-oglu-askere-gitmeyi-reddetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.