CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan faiz indirimi tepkisi: "Rüzgara karşı tükürmeye devam edin"

CHP Sözcüsü Öztrak, dolarda yeni rekorun kırılmasının ardından, “Az gidildi, uz gidildi. Doları tutmak için milletin vergileriyle 75,6 milyar TL Kur Korumalı Mevduat faizi ödendi. 75 milyar dolar TCMB arka kapısından satıldı. Ve bugün dolarda yeni rekor!” diyerek tepki gösterdi.
Ersin Küçükbarak
|
22 Eylül 2022, Perşembe - 15:33
CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan faiz indirimi tepkisi: "Rüzgara karşı tükürmeye devam edin"

FED’in faiz artırımı doları güçlendirdi. Buna bir de Merkez Bankası’nın sürpriz faiz indirimi kararı eklenince döviz kurlarında rekor geldi.

Dolar geçen yıl Aralık ayındaki 18,36’lık zirvesini aştı.

Dolardaki artış durdurulamazken CHP Sözcüsü Faik Öztrak, sosyal medya hesabından piyasalardaki gelişmelere tepki gösterdi.

" Dolarda yeni rekor!"

Öztrak, paylaşımında, “Bugün milleti Borsa İstanbul'da silkeleyenler, Aralık 2021'de döviz piyasasında silkeledi” dedi.

Faiz Öztrak, “Az gidildi, uz gidildi. Doları tutmak için milletin vergileriyle 75,6 milyar TL KKM faizi ödendi. 75 milyar $ TCMB arka kapısından satıldı. Ve bugün: Dolarda yeni rekor!” ifadesini kullandı.

"Rüzgara doğru tükürmeye devam edin"

Faiz indirimi kararını da eleştiren Öztrak , "Bu kararla hem Kur Korumalı Mevduatın Hazineye maliyeti, hem döviz kurunu dizginlemek için TCMB'nin arka kapısından satılan döviz miktarı daha da artacak. Rüzgara doğru tükürmeye devam edin... " ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1796217/chp-sozcusu-faik-oztraktan-faiz-indirimi-tepkisi-ruzgara-karsi-tukurmeye-devam-edin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.