Ankara Edebiyat Festivali'nde ikinci gün

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Ankara Edebiyat Festivali” ikinci gününde de panel ve söyleşilerle devam etti.
Ankara Masası
|
22 Eylül 2022, Perşembe - 16:37
Ankara Edebiyat Festivali'nde ikinci gün

Türkiye Yazarlar Birliği ve Mamak Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen ve başkent için bir ilk olan “Ankara Edebiyat Festivali” Mamak’ta Musiki Muallim Mektebi’nde ikinci günde de devam etti.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ev sahipliğinde gerçekleşen festivalin ikinci gününde ' Şehir ve Edebiyat Paneli' düzenlendi.

Panele, Ahmet Köseoğlu, Mehmet Doğan, Ekrem Özdemir, Fahri Tuna, Mustafa Armağan konuşmacı olarak katıldı.

Ankara Masası'nın festivalde yaptığı özel yayına Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan  ve TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay konuk oldu.

"Sedat Anar kardeşimizi 10 sene öncesinden beri tanıyorum"

Festivalin ikinci gününde Türk santur sanatçısı Sedat Anar da katılımcılara bir konser verdi. Konserin ardından sahneye çıkan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Anar'a bir katılım beratı takdim etti.

Köse, Sedat Anar'ın başarısını tebrik ederken "Sedat Anar kardeşimizi 10 sene öncesinden beri tanıyorum. Hayal kurmak ve bunu gerçekleştirmek önemli.  Okulunu bırakarak bu başarıya ulaştı. Bazı şeyler vazgeçerek oluyor. Sanat başka bir şey.  Allah herkese bir özellik vermiş. O özellik eğitim sürecinde ortaya çıkıyor çıkmıyor ama insanın bu izi sürmesi çok önemli. Sedat kardeşimiz bu izi sürmüş, çok özel bir iş yapıyor." ifadelerini kullandı.

25 Eylül'de son erecek festival şiir dinletileri, okur yazar buluşmaları, konferanslar yapılacak, Ankara’da “Edebiyat" rüzgarı esecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1796478/ankara-edebiyat-festivalinde-ikinci-gun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.