Mehmet Düğmeci: Mamak kitaplarla anılsın istedik

“Ankara Edebiyat Festivali”ne ev sahipliği yapan Mamak Belediyesi'nin Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, gençlere yönelik çalışmalarını bu festivalle taçlandırdıklarını söyledi. Düğmeci "Mamak okuyor, Mamak okusun, kitaplarla anılsın istedik ve bu kurguyu gerçekleştirdikten sonra yeni bir adım gerekti. Bu da Edebiyat Festivali oldu." dedi.
Ankara Masası
|
23 Eylül 2022, Cuma - 10:57
Mehmet Düğmeci: Mamak kitaplarla anılsın istedik

Türkiye Yazarlar Birliği ve Mamak Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen ve başkent için bir ilk olan “Ankara Edebiyat Festivali” Mamak’ta Musiki Muallim Mektebi’nde üçüncü günde de devam etti.

Festival alanından üç gündür canlı yayın yapan Ankara Masası'nın konuğu festivale ev sahipliği yapan Mamak Belediyesi'nin Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci oldu.

Ecem Çetin'in sorularını yanıtlayan Düğmeci, Edebiyat Festivali'nin önemine dikkat çekti.

Edebiyatın milleti millet yapan en önemli öğelerden biri olduğuna vurgu yapan Düğmeci "Geçmişin izlerini, geleneklerini ortaya koyan edebiyattır." dedi.

Düğmeci, Ankara’da çeşitli yazarlar, edebiyatçılar, dergicilerin olduğunu bildikleri için Edebiyat Festivali'ni yapmaya karar verdiklerini belirtirken " Ankara’da yeni bir iklim kurulsun istedik" ifadelerini kullandı.

"Mamak kitaplarla anılsın"

"Mamak niye bu konularla çok ilgileniyor?" sorusuna ise Düğmeci "Biz göreve geldiğimiz günden bugüne, Mamak’ta özel bir proje yürüttük. Bu proje kütüphaneler! Yazarlık, tarih... bunların içinde kütüphanelerin çok büyük bir önemi var. 19 tane kütüphanemiz var. Gençlere daha cazip gelmesi için özel ikramlarımız ve ihtiyaç duyacakları kitapları bulma imkanları tanıdık. Hatta kitap kapında uygulamamız var. Kitaplarla insanımızı buluşturmak için illa kütüphanemize gelmesi gerekmiyor.  Yani Mamak okuyor, Mamak okusun, kitaplarla anılsın istedik ve bu kurguyu gerçekleştirdikten sonra yeni bir adım gerekti  bu da Edebiyat Festivali oldu. Birbiriyle bu anlamda çok ilintili bir durum." diye konuştu.

Düğmeci, gençlere yönelik spor faaliyetleri, sanat kursları gibi etkinlikler düzenlediklerini belirterek "Edebiyat Festivali'yle gençlere yönelik çalışmalarımızı taçlandırdık." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1797103/mehmet-dugmeci-mamak-kitaplarla-anilsin-istedik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.