Hayati Yazıcı: Af söz konusu değil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MHP'nin gündeme getirdiği genel afla ilgili "İnfaz düzenlemesi söz konusu değil, net." diye konuştu.
Ankara Masası
|
23 Eylül 2022, Cuma - 14:32
Hayati Yazıcı: Af söz konusu değil

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ın geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yaptığı görüşmenin ardından yeniden gündeme gelen ' genel af" tartışmalarına ilişkin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı konuştu.

Yazıcı "Bir af ya da infaz düzenlemesi söz konusu değil, net" dedi.

"Yargıyı etkilemek sonucu doğurabilir"

Tahir Elçi davasında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun mahkeme tarafından dinlenmekten vazgeçilmesi ve gösterilen tepkiler için ise Yazıcı şunları söyledi:

“Yargılaması devam eden dosyalar üzerinde beni izliyorsanız ve takip ediyorsanız mümkün ölçüde özenle konuşmaktan kaçınırım. Çünkü yargılaması devam eden davalarla ilgili lehte olsun aleyhte olsun konuşmak yargıyı etkilemek sonucu doğurabilir.”

"Hayat pahalılığının farkındayız"

Son dönemde artan enflasyona ilişkin de değerlendirmelere bulunan Yazıcı "Her şeyi çözdük demiyoruz ama 20 yıldır el atmadığımız gündem konusu yapmadığımız hizmet alanları kalmadı. Hayat pahalılığının farkındayız. Türkiye’nin hiçbir sorununu kapı arkası bırakmadık, halının dibine terk etmedik. Enflasyon dediğimiz azgın bela ile mücadele için gerekli önlemler alınıyor. Satın alma güçleri düşen vatandaşlarımıza da ek ücret ilavesi ile destek oluyoruz. En büyük zenginliğimiz kardeşliğimizdir. Onu ölçecek hiçbir parasal değer yoktur. Bunu hep zinde tutalım birlikte doğru yolda yürüyelim." diye konuştu.

Ne olmuştu?

Af düzenlemesi  Alaattin Çakıcı’nın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaretinin ardından gündeme gelmişti. Son olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşeceğini belirterek, "İnfaz hesaplamasının gözden geçirilmesi gerekliliğini sayın Adalet Bakanımıza bugün anlatacağım" demişti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1797425/hayati-yazici-af-soz-konusu-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.