Kaftancıoğlu davasında dosya mütalaa için savcılığa gönderildi

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin önünün fotoğraflarının çekilmesine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım gerekçesiyle yargılandığı davada, mütalaa verilmek üzere dosyanın Başsavcılığa gönderilmesine karar verildi.
Onur Çetinkaya
|
23 Eylül 2022, Cuma - 14:51
Kaftancıoğlu davasında dosya mütalaa için savcılığa gönderildi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar İlçe Başkanı olan Suat Özçağdaş’ın 21 Nisan'da aynı partiye mensup iki kişiyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile ailesi tarafından kullanılan bahçeli evi görüş alanına alarak kendisine ait cep telefonuyla fotoğraf çektiği anlatıldı. İddianamede, kayda aldığı görüntüyü de partisinin il başkanı olan şüpheli Canan Kaftancıoğlu’na göndermek suretiyle ifşa ettiği kaydedildi.

İddianamede, Fahrettin Altun'un avukatının savcılığa müracaat ederek, Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile atılı suçları işlediğini ihbar ettiği aktarıldı.

İddianamede, Canan Kaftancıoğlu’nun “suç işlemeye tahrik” ile “suçu ve suçluyu övme” suçlarından 9 aydan 10 buçuk yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi.

Dosya mütalaa için savcılığa gönderildi

Kaftancıoğlu'nun yargılanmasına bugün devam edildi. 

Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya müşteki Fahrettin Altun ile sanık Canan Kaftancıoğlu katılmazken, Kaftancıoğlu'nun avukatları salonda hazır bulundu.

Canan Kaftancıoğlu'nun avukatı tüm delillerin toplanmış olduğunu, somut olayda üzerine atılı suçun unsurlarının gerçekleşmediğini, daha önceden konuyla ilgili savcılığın takipsizlik kararı verdiğini ve müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme, mütalaa verilmek üzere dosyanın Başsavcılığa gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1797442/kaftancioglu-davasinda-dosya-mutalaa-icin-savciliga-gonderildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.