Gelecek Partisi'nden "Selahattin Demirtaş" açıklaması

2015 yılında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na karşı söylediği sözler nedeniyle hakim karşısına çıkan Selahattin Demirtaş, Ahmet Davutoğlu'na "Yüreğin soğumadı mı?" diye seslendi. Gelecek Partisi'nden ise cevap geldi.
Büşra Ünal
|
23 Eylül 2022, Cuma - 19:23
Gelecek Partisi'nden "Selahattin Demirtaş" açıklaması

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 'kamu görevlisine hakaret' suçlamasıyla yargılandığı dava bugün Küçükçekmece 23'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Ahmet Davutoğlu, Selahattin Demirtaş hakkında şikayetinden vazgeçtiğini açıklamıştı. Ancak duruşmada Davutoğlu’nun şikayetini sürdürdüğü ve mazeret bildirerek duruşmaya gelmediği duruşma salonunda açıklandı.

Demirtaş'tan Davutoğlu'na: Yüreğin soğumadı mı?

Sözlerine Masha Amini’yi anarak başlayan Selahattin Demirtaş, saçlarını ise kadınların mücadelesini desteklemek ve protestoya katılmak amacıyla kazıdığını açıkladı.

Demirtaş duruşmada şöyle konuştu:

"Son derece insani bir şeyi dile getirdim. İfade özgürlüğü kullanmak içi konuşuyorum. Bugün esas hakkında mütalaasını savunmak isterdim. Ahmet Davutoğlu muhalefet lideri ve burada olmasını isterdim. Neyime şikayetçi ne kadar ceza almamı istiyor? Bir sonraki duruşmada burada olmasını istiyorum. Bunun ne kadar hassas bir konu olduğuna ilişkin beyanı var. Başbakanlık yaptığı dönemdeki davalarla ilgili şikayetini geri çektiğini söyledi. Şikayetini geri çekmediği tek kişi benim. Şimdi bi defa daha Davutoğlu yine şikayetçi. Şaşkınlıkla karşılıyorum. Bir sonraki celsede müdahil olarak ondan dinlemek istiyorum. Hakkımda 47 dava açıldı. 6 yıldır haksız yere tutukluyum. 10 bin yıldan fazla ceza söz konusu. Siyasi tutukluyum. Bunlardan biri de Ahmet Davutoğlu’na hakarettir. Davutoğlu’na sormak isterim. Yüreğin soğumadı mı? Tam olarak amacınız nedir? Ben de ona göre savunmamı yapmak isterim. Sizi denetlediğim için bu kadar yıldır yargılanıyorum. Hiç mi bir hata yapmadınız? Hepsini muhalefet mi yaptı? Siz şimdi muhalefettesiniz. Bir sonraki duruşmada Ahmet Davutoğlu'nun duruşmaya katılmasını isterim. Ben de aynı şekilde duruşmaya Küçükçekmece’de katılmak isterim.”

Avukat Ramazan Demir, duruşmada AİHM’nin verdiği hak ihlali kararlarını anlattı. Selahattin Demirtaş’ın yargılandığı 23. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarlarının kendileri için bağlayıcı olduğunu söyledi.

Duruşma, 4 Kasım saat 14.00’a ertelendi.

Gelecek Partisi'nden açıklama

Selahattin Demirtaş'ın ithamları sonrası avukatlarının da bazı açıklamalarda bulunması üzerine Gelecek Partisi'nden avukatlara cevap geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Basın Müşaviri Ufuk Karcı imzalı açıklamada şöyle denildi:

"Bugün davası görülen HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na atfedilen bazı haberler üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur.

Şöyle ki; ilgili dava dosyası Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde kamu görevlisi olması hasebiyle savcılık tarafından resen açılmıştır. Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu konu hakkında şikayetçi olmadığı gibi, davaya katılım ve takip talebinde de bulunmamıştır. Avukatlarımız da davaya katılım talebinde bulunmadıkları gibi duruşmalara iştirak etmemişlerdir. Hukuki durum bu olmasına rağmen Selahattin Demirtaş'ın avukatlarının, bu hususu göz aradı ederek kamuya yanlış ve yanıltıcı bilgi vermesi, hukuku siyasi bir pozisyona sürüklemeye çalışması da tarafımızca doğru bulunmamaktadır. Ayrıca milletimiz bilmelidir ki, Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, kutuplaştırılan toplum psikolojisinin yeniden sağlıklı bir zemine oturtulabilmesi amacıyla şahsi tüm davalarından daha önce vazgeçmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1798183/gelecek-partisinden-selahattin-demirtas-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.