Bünyamin Güler: “Soylu görevden alınacak. Yerine Faruk Çelik gelecek”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevden alınacağı iddia edildi.
Ersin Küçükbarak
|
24 Eylül 2022, Cumartesi - 15:55
Bünyamin Güler: “Soylu görevden alınacak. Yerine Faruk Çelik gelecek”

Gazeteci Bünyamin Güler, Süleyman Soylu'nun yerine AK Parti'de yeni bir ismin İçişleri Bakanlığı’na getirileceğini öne sürdü.

Bünyamin Güler, TV5 ekranlarında katıldığı Ankara Bürosu programında kulislerde konuşulan bir duyumu paylaştı.

Soylu’nun yerine daha önce AK Parti’de bakanlık yapmış Faruk Çelik’in hazırlandığını, konu hakkında kendisine bilgi verildiğini öne süren Güler, şunları söyledi.

Faruk Çelik’in İçişleri Bakanlığı’na atanması an meselesi

“Ona çağrılmış görüşülmüş bütün ekibine vermiş sayın Çelik ve İçişleri Bakanlığı’na hazırlanıyor. An meselesi deniliyor yani yakın ekibinin söylediği sayın Faruk Çelik’in bugün yarın İçişleri Bakanlığına getirilebileceğiyle ilgili.”

Soylu, Hadi Özışık üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “beni görevden alma” mesajı verdi

“ Şimdi bunla ilgili başka bir açıklama. Sayın Soylu gazeteci Hadi Özışık üzerinden bir açıklama yaptı. 2023 yılında eğer ki sayın Cumhurbaşkanı seçilirse ben siyaseti bırakacağım dedi. Yani benim görevim sayı Cumhurbaşkanını oraya seçtirmek ondan sonra görevim bitiyor. Benim başka bir arzum isteği yok siyaseten bu mesajı verdi. Bu mesajın altındaki en önemli sebep de yani bir sebebi de  sayın Cumhurbaşkanına buradan mesaj gönderiyor. Beni görevden alma, çünkü görevden alınırsa ne olur? Ben 2023’e kadar taşıyacağım elimden gelen her şeyi yapacağım. Emrindeyim ama beni böyle görevden alıp itibarsızlaştırma mesajı bu.”

“O koltuğa sayın Çelik oturur mu önümüzdeki günlerde bekleyip göreceğiz”

“ Artık arka planda neler olur? Bu süreci uzatabilir mi 2023 Haziranına kadar? Ya da Sayın Çelik’in hazırlığı sonucunda hemen o koltuğa sayın Çelik oturur mu önümüzdeki günlerde bekleyip göreceğiz. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1798808/bunyamin-guler-soylu-gorevden-alinacak-yerine-faruk-celik-gelecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.