Ali Babacan: Altılı masaya aday listesi sunacağız

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, " Günü gelince, biz de altılı masaya aday listesi sunarız. Aday adaylarımızı, sıcak baktığımız isimleri altılı masada konuşacağız" dedi.
Ecem Çetin
|
26 Eylül 2022, Pazartesi - 16:18
Ali Babacan: Altılı masaya aday listesi sunacağız

2023 seçimlerine 1 yıldan az bir süre kaldı.

Seçimler yaklaşırken, siyaset arenasında adaylık tartışmaları sürüyor. 

Cumhur İttifakı'nın adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu açıklanırken, Millet İttifakı'nda henüz kesinleşen bir aday yok.

Aday olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi ön plana çıkıyor.

Siirt’te partisinin dördüncü mitingini gerçekleştiren  DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ardından  gazetecilerle bir araya gelerek soruları yanıtladı.

Babacan'a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "Artık bilmek zorundayım. Siz gerçekten benimle birlikte misiniz?"  çıkışı soruldu. 

Babacan şunları söyledi: 

"Altılı masanın gündeminde bu konu yok"

"Sayın Kılıçdaroğlu’nun parti içine verdiği bir mesaj olarak okuduk son sözlerini. Her partinin adaylıkla alakalı bir iç değerlendirme süreci olabilir. Her partinin adaylıkla alakalı bir dış iletişimi de söz konusu olabilir. Her partinin kendi bileceği iş. Ama biliyorsunuz bu işlerde; bir, her partinin münferit gündemi vardır, bir de altılı masanın gündemi vardır. Altılı masanın gündeminde bu konu yok. Seçim takvimi yaklaşana kadar da olmayacak, karar almış durumdayız"

"Kendi partimiz içerisinde böyle bir süreç başlatmadık"

"Biz, kendi partimiz içerisinde böyle bir süreç başlatmadık. Arkadaşlarımız ikili, üçlü, bir araya geldiklerinde birbirleriyle fikir paylaşabilirler. Herkesin fikir özgürlüğü var. Ama bugüne kadar benim olduğum ortamlarda ben böyle derinlemesine bir isim değerlendirmesine sıcak bakmadım."

"Altılı masaya liste ile gideceğiz" 

"Biz ne yapacağız diye sorarsanız; altılı masa gündemindeki öncelikli çalışmalarında ilerledikten sonra cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda parti teşkilatlarımızdan, parti yönetim kuruluna kadar geniş bir istişare süreci yürüteceğiz. Sonunda da altılı masaya herhalde elimizde kısa bir listeyle gideceğiz. Günü gelince yani, biz de altılı masaya aday listesi sunarız. Aday adaylarımızı, sıcak baktığımız isimleri altılı masada konuşacağız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1800847/ali-babacan-altili-masaya-aday-listesi-sunacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.