Mersin saldırganı Dilşah Ercan'ın isminin CHP'nin Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda yer aldığı ortaya çıktı

Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine saldıran Dilşah Ercan'ın CHP'nin "Türkiye'nin en büyük açık cezaevi" olarak itham edildiği Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda gazeteci olarak yer aldığı ortaya çıktı.
Ankara Masası
|
27 Eylül 2022, Salı - 10:28
Mersin saldırganı Dilşah Ercan'ın isminin CHP'nin Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda yer aldığı ortaya çıktı

Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine dün akşam saat 22.45 sıralarında 2 kadın terörist tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıyı gerçekleştirilen teröristler güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. Saldırıda 1 polis de şehit oldu.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin birinin Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan olduğu belirlendi.

Dilşah Ercan hakkında dikkat çeken bir bilgi ortaya çıktı.

Teröristin  CHP'nin "Türkiye'nin en büyük açık cezaevi" olarak itham edildiği Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda gazeteci olarak yer aldığı öğrenildi.

" Sırt çantası da suç kanıtı sayılmış"

Raporda  PKK- örgüt üyeliği suçlamasından hükümlü olduğu belirtilen Dilşah Ercan'ın Şakran Kadın Kapalı Cezaevi olduğu aktarılıyor.

Dilşah Ercan hakkında hazırlanan iddianameye ilişkin ise şu bilgiler paylaşılıyor:

Azadiya Welat gazetesinde muhabirlik yapmasının tutuklanma nedenleri arasında olduğunu belirtiyor. Örgüte ilişkin propaganda, yürüyüş, gösterilere katılmaktan ve kanuna muhalefet suçlamalarından hükümlü. Tüm teknik eşyalarının dosya içine katılıp suç kanıtı sayıldığını belirtiyor. Sırt çantası da suç kanıtı sayılmış. Yaptığı haberler de kanıl olarak gösterilmiş.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1802941/mersin-saldirgani-dilsah-ercanin-isminin-chpnin-tutuklu-gazeteciler-raporunda-yer-aldigi-ortaya-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.