Bozdağ, "İsveç ile iade görüşmesi için heyet geliyor"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İsveç Adalet Bakanlığı'ndan bir heyetin terör suçlularının iadesi konusunda teknik görüşmeler yapmak üzere Ekim'de Türkiye'ye geleceğini açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
27 Eylül 2022, Salı - 11:24
Bozdağ, "İsveç ile iade görüşmesi için heyet geliyor"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İsveç ve Finlandiya'dan iade talepleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"İsveç ile iade görüşmesi için heyet geliyor"

Adalet Bakanı Bozdağ,  “5-6 Ekim tarihleri arasında İsveç Adalet Bakanlığı’ndan bir heyet ülkemize gelecek. Bizim bakanlık bürokratlarımız ile iadeler konusunda görüşmeler gerçekleştirilecek. Dışişleri Bakanlığı’ndan bir heyetinde görüşmeler yapmak üzere Finlandiya’ya gideceğini biliyorum.” dedi. 

Bakan Bozdağ, İsveç ve Finlandiya’dan iadesi istenen teröristler hakkında Türkiye’de soruşturma ve kovuşturma dosyalarının olduğunun altını çizdi. "İadesini istediğimiz kişilerin İsveç ve Finlandiya’dan ayrılıp ayrılmadığı konusunda bize bilgi verilmedi.” diye konuştu.

Adalet Bakanı Bozdağ, Amerika’ya da onlarca iade klasörü gönderildiğini hatırlattı. "Bu dosyalarda delil nedeniyle iade olmazsa hiçbir dosyada iade olmaz’ dedik” ifadesini kullandı.

Yargı paketi hazırlıkları 

Diğer yandan  Yargı paketi ile ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiğini belirten Bozdağ, "Arabuluculuğun kapsamını genişletiyoruz. Kamuoyunu memnun edecek düzenlemeler olacak. Kabine toplantısında arz edilmesinden sonra kamuoyuna açıklayacağız. Meclis açıldığında Meclis gündemine gelmesini ve 1 Ocak'tan önce yasalaştırılmasını planlıyoruz" açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1803115/bozdag-isvec-ile-iade-gorusmesi-icin-heyet-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.