Gökçe Gökçen: İktidar genel başkanımızın adaylığı üzerinden tartışma yaratmaya çalışıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, iktidar cephesinden Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik gelen adaylık çağrılarının, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerinde soru işareti varmış algısı yaratmaya yönelik olduğunu söyledi. Gökçen "Bu yapay tartışmalar iktidarın, Erdoğan’ın son ümidi. Çünkü bir çözüme dair vaat edebileceği hiçbir şey kalmadı" dedi.
Ankara Masası
|
27 Eylül 2022, Salı - 14:19
Gökçe Gökçen: İktidar genel başkanımızın adaylığı üzerinden tartışma yaratmaya çalışıyor

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Programında başında Mersin'de polisevine yapılan saldırıyı kınayan Gökçen, şehit olan polisin ailesine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. 

Saldırı üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştiren Gökçe Gökçen "İçişleri Bakanı dönem dönem yaptığı açıklamalarda Türkiye’de şu kadar terörist kaldı, bu kadar terörist kaldı, onların her şeyinden haberdarız, bütün her şeylerini takip ediyoruz diye çok iddialı şeyler söylüyordu. Fotoğraflarda görüyoruz, İçişleri Bakanının kimlere enerjisini harcadığını ama bu kadar korkunç bir olay, göz göre göre şehir merkezinde gerçekleşiyorsa, kendisini sorgulaması gerekir ve uğraştığı şeyleri gözden geçirmesi gerekir diye düşünüyorum. Burada çok ciddi bir güvenlik zafiyeti de var. Bundan haberdar olunmaması, istihbarat konusunda belli ki eksiklik yaşanması bunlar da düşünülmesi gereken şeyler." diye konuştu.

Gökçen, bazı liderlerin sadece duyumlarla değil, bilgiye dayanarak saldırı uyarısında bulunduğunu belirterek, bu uyarıların dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

Seçim süreci yaklaştıkça bu tür provokasyonların olma ihtimalinin özellikle altını çizen Gökçen "Seçim güvenliğinde sadece sandık güvenliği değil, can güvenliği de var. Bir takım gruplar, seçim öncesi nasıl kaos yaratırız diye çalışıyor. Genel başkanımızın uyarılarıyla hepimiz sağduyulu davranarak seçim öncesi sakin bir atmosfer oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.

"Partilileri hedefe kilitlemeye yönelik bir mesaj"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'benimle misiniz değil misiniz bilmek istiyorum" çıkışına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gökçen, mesajın parti örgütlerini seçime kilitlemeye yönelik olduğunu bildirdi.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin parti içerisinde fikir birliği olduğunu aktaran Gökçen "CHP olarak Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını isteriz. Kılıçdaroğlu, altılı masanın aday profiline uyan bir isim" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, altılı masada herhangi bir kriz olmadığına da özellikle vurgu yaparken "Birbirinden farklı görüşlerden partilerle sürekli iletişim halindeyiz. Bu bana şu açıdan mutluluk veriyor, benim düşünmediğimizi başka bir partiden arkadaşımız dile getiriyor. Altılı masa bir uzlaşı siyaseti yaratma fırsatı veriyor." diye konuştu.

Gökçe Gökçen, altılı masanın 2 Ekim'de başlayacak ikinci tur görüşmelerinin ardından genel başkanlardan daha somut ifadeler duyulacağını sözlerine ekledi.

"Genel başkanımız üzerinden tartışma yaratmaya çalışıyorlar"

İktidar cephesinden Kılıçdaroğlu'na gelen adaylık çağrılarına ilişkin "İktidar kesimlerinde, yok işte sen aday oldun mu, olmadın mı, o ne dedi, bu ne dedi, buna nasıl yorum yaptı diye ittifakın içinde bir tartışmaya yaratmaya ve en ufak bir pürüzü kalkıp da büyük bir problemmiş gibi göstermeye yönelenler var." diyen Gökçe Gökçen sözlerine şöyle devam etti:

"Bu yapay tartışmalar iktidarın, Erdoğan’ın son ümidi. Çünkü bir çözüme dair vaat edebileceği hiçbir şey kalmadı. Bu ülkenin gençlerine vaat edebileceği hiçbir şey kalmadı. Bu ülkenin kadınlarına, bu ülkenin çalışan kesimine, bu ülkenin yok edilmekte olan orta sınıfına söyleyebileceği en ufak bir şey kalmadı Erdoğan’ın. O yüzden de bu tartışmalara sarılıp, bazı algılar üzerinden genel başkanımızın adaylığı konusunda soru işareti varmış gibi göstermeye çalışıyorlar. Böyle bir şey kesinlikle yok. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin yöneticisi olarak söylüyorum. Sokakta da, sahada da çalışmalar yapıyoruz, gitmediğimiz il kalmadı milletvekillerimizle birlikte. Biz her yerden görüşleri topluyoruz. Bu görüşler sonucunda ve aynı zamanda kamuoyu araştırmaları sonucunda görüyoruz fark atarak bu seçimi biz kazanacağız. Eğer Genel Başkanımız aday olursa ve Cumhurbaşkanı olduğunda da Türkiye’nin nasıl demokratik bir şekilde yönetildiğini ve ekonomik açıdan da ilk altı ayda bile ne kadar büyük bir rahatlama yaşayacağımızı hepimiz görmüş olacağız. Elbette 6’lı masada olacak son kararımız ama bu tartışmalar hep iktidar kaynaklı."

"Vatandaş zamlara kanmıyor"

İktidarın yeni adımlarla seçimi kazanamayacağını iddia eden Gökçe Gökçen " Vatandaş her şeyin farkında artık zamlara kanmıyorlar. Asgari ücrete zam geldiğinde oy vermeyecek. TÜİK'in verileri doğru açıklamadığını biliyor. EYT’liler yıllar sorunlarını dile getirdiler, bizim baskılarımız sonucunda adımlar atıldı." ifadelerini kullandı.

Gençlere yönelik çalışmalarından da bahseden Gökçen, gençlerin yüzde 85'in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’yi iyi yönetmediğini düşündüğü ve AK Parti'ye oy vermeyeceğini belirttiğini aktardı.

Gökçen, gençlerin CHP yönetiminde eleştirilerini rahatlıkla iletebileceğinin de altını çizdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine yönelik iktidar cephesinden gelen 'güç arayışı' eleştirilerine yanıt veren Gökçe Gökçen "Bizim dış destek gibi arayışımız yok. Biz gücümüzün farkındayız. Başka yerlerden parasal kaynak da aramıyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turda biteceğini, altılı masanın adayının da Cumhurbaşkanı olacağını söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1803552/gokce-gokcen-iktidar-genel-baskanimizin-adayligi-uzerinden-tartisma-yaratmaya-calisiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.