İran’da eski Cumhurbaşkanı Rafsancani'nin kızı da gözaltına alındı

İran’da Mahsa Amini protestoları yayılıyor. Eski Cumhurbaşkanı Rafsancani'nin kızı Faize Haşimi de 'göstericileri kışkırttığı' iddiasıyla gözaltına alındı.
Ersin Küçükbarak
|
28 Eylül 2022, Çarşamba - 13:06
İran’da eski Cumhurbaşkanı Rafsancani'nin kızı da gözaltına alındı

Mahsa Amini’nin 'Başörtüsü kurallarına uymadığı' gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesi sonrası başlayan olaylarda ölü sayısının 80’e dayandığı belirtiliyor.

Eski Cumhurbaşkanı Rafsancani'nin kızı, kadın hakları savunucusu Faize Haşimi de  'göstericileri sokak protestolarına teşvik ettiği' gerekçesiyle gözaltına alındı.

Faize Haşimi Tahran Yönetimine karşı sert eleştirileriyle tanınıyor

Daha önce Tahran milletvekili olarak İslami Şûra Meclisi'nde görev yapan Haşimi, 2009'daki tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra çıkan olaylarda 'ülke güvenliğine karşı eylemlerde bulunduğu' iddiasıyla kısa bir süre tutuklanmıştı.

Faize Haşimi, 17 Eylül'de Mahsa Emini'nin ölümünden sonra 'Clubhouse' adlı sosyal medya platformunda yaptığı bir konuşmada "İran'ın mahkumlara muamelesinin İsrail'den daha kötü olduğunu" söylemişti.

 "Başörtüsünün Şah döneminde yasaklanmasına karşı çıktığım gibi şu anda mecburi olmasına da karşıyım"

Özellikle son yıllarda ülke yönetimine karşı sert eleştiri ve suçlamalarıyla gündeme gelen Haşimi, 2017'de Zencan Üniversitesi'nde düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, "Başörtüsünün Şah döneminde yasaklanmasına karşı çıktığım gibi şu anda mecburi olmasına da karşıyım" demişti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1804635/iranda-eski-cumhurbaskani-rafsancaninin-kizi-da-gozaltina-alindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.