81 ilde trafikte yaya önceliğine dikkat çekilecek

İçişleri Bakanlığı, yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla yarın, 'Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu' sloganıyla 81 ilde eş zamanlı kampanya gerçekleştirilecek.
Onur Çetinkaya
|
28 Eylül 2022, Çarşamba - 13:30
81 ilde trafikte yaya önceliğine dikkat çekilecek

İçişleri Bakanlığınca trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla 29 Eylül Perşembe günü ülke genelinde kampanya gerçekleştirilecek.

"Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu"

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030'a kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefi doğrultusunda bu sene 'Trafikte Her Yıl Daha İyiye' mottosu doğrultusunda 'Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu' sloganıyla yaya önceliğine yönelik farkındalık çalışmalarına devam edilecek. Bu kapsamda yarın 11.00-14.00 saatlerinde yaya ve sürücüler, yaya geçitlerinde bayraklarla buluşarak trafikte yaya önceliğine dikkat çekecek.

“Önce Yaya” görselleri kullanılacak

Ülke genelindeki yaya ve okul geçitlerindeki işaretlemeler kontrol edilecek, standartlara uygun olmayanların yenilenmesi ve eksik olanların tamamlanması sağlanacak, trafik ışığı bulunmayan ancak trafik levhalarıyla belirlenmiş okul ve yaya geçitleri üzerinde “Önce Yaya” görselleri uygulanacak.

Trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak ve bu bölgelerde yayalara ilk geçiş hakkının verilerek sürücüler üzerinde doğru davranış modelinin geliştirilmesinin amaçlandığı kampanya uyarınca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı belirlenen okullarda ve yaya/okul geçitlerinde etkinlikler düzenlenecek.

Etkinlikler çerçevesinde hafta boyunca sosyal medya platformları başta olmak üzere vatandaşların yoğun olarak bulundukları alanlarda ve kurumsal iletişim sayfalarında, basın/yayın organlarında, billboardlarda, kamu kurum ve kuruluşlarında kampanya içerikleri kullanılarak kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlanacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1804740/81-ilde-trafikte-yaya-onceligine-dikkat-cekilecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.