Enginyurt: "HDP'nin terörü kınaması en çok Süleyman Soylu'yu rahatsız etti"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu milletvekili Cemal Enginyurt, HDP Eş Geneş Başkanı Mithat Sancar ve Selahattin Demirtaş’ın Mersin’deki terör saldırısını kınadığını belirterek, “Kınamışlar ama kınaması en çok Süleyman Soylu'yu rahatsız etti. Niye? Süleyman Soylu'nun aklında kurduğu düzenek bozuldu” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
28 Eylül 2022, Çarşamba - 15:42
Enginyurt: "HDP'nin terörü kınaması en çok Süleyman Soylu'yu rahatsız etti"

Cemal Enginyurt Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Enginyurt, Mersin’deki terör saldırısında şehit olan polis memuru  Sedat Gezer’e Allah’tan rahmet, ailesine ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Bir soru üzerine Enginyurt, baştan beri HDP’ye "terör örgütü PKK’yı kınayın, terörü kınayın" çağrısı yaptıklarını hatırlattı.

" Mithat Sancar ve Selahattin Demirtaş, Mecitli saldırısını kınadılar ve ölenlere rahmet dilediler. Ne olduysa Süleyman Soylu'ya birden bire hapisteki bir adam, ona cevap veremeyen bir adam, söylediklerinin karşılığını veremeyen bir adama katil diyerek hakaret etti.” diyen Enginyurt şöyle devam etti:

“ Ya Süleyman Soylu, Selahattin Demirtaş ile birlikte Kandil'e beraber gönderdiniz vekilleri”

“ Ya Süleyman Soylu, Selahattin Demirtaş ile birlikte Kandil'e beraber gönderdiniz vekilleri, İmralı'ya beraber gönderdiniz vekilleri. Ya Süleyman Soylu, çözüm sürecinde bu ülkede hendeklerin kazılmasına göz yumdunuz.”

"Bakan Vedat Bilgin ve Mithat Sancar akil adamlarda birlikte görev yaptılar”

“ Şuan ki Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile söylediğin Mithat Sancar akil adamlarda beraber görev yaptılar. Şimdi siz o gün birliktesiniz, bugün dediğimiz noktaya gelmiş HDP.”

“(HDP’nin) kınaması en çok Süleyman Soylu'yu rahatsız etti. Niye?”

“ Dediğimiz nokta ne? PKK ile aranıza mesafe koyun. Türkiye'nin ve Türk milletinin , Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yanında durun diyoruz değil mi, kınayın diyoruz değil mi? Kınamışlar ama kınaması en çok Süleyman Soylu'yu rahatsız etti. Niye?”

“Süleyman Soylu'nun aklında kurduğu düzenek bozuldu”

“Süleyman Soylu'nun aklında kurduğu düzenek bozuldu. Süleyman Soylu, her bütçe döneminde Meclis'e gelir, HDP'ye hakaret eder, saldırır, iş bitirme karnesini alır gider. Onun gibi bir iki bakan daha var öyle. İş bitirme karnelerini alır giderler."

"Öyle bir Süleyman Soylu var ki, güvenemiyoruz"

 "Süleyman Soylu, ülkenin İçişleri Bakanı . İçişleri Bakanı ama emin ol güvenliğimiz yok. Artık öyle bir hale geldik ki, Ümit Özdağ geçen masanın üzerinde bir gözlük kabı var diyor ki, ' Bu gözlük kabını Süleyman Soylu dinleme cihazı olarak koymuştur' diye tweet attı sonra kaldırdı. Artık öyle bir Süleyman Soylu var ki, güvenemiyoruz. Vallahi güvenemiyoruz. "

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, 2002 yılında Ak parti’ye hükümeti sıfır terörle teslim ettiklerini de söyledi.

Süleyman Soylu’nun getirdiği noktada terörün azdığının altını çizen Enginyurt, iktidarın Türkiye’de terörist sayısının 150’ye inmesiyle övündüğünü, ancak bütün teröristlerin Suriye’de kendi yönetimleri altındaki bölgeye çekildiğini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1805402/enginyurt-hdpnin-teroru-kinamasi-en-cok-suleyman-soyluyu-rahatsiz-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.