Ali Babacan: Erdoğan paradan 6 sıfır atılacağını gazeteden öğrendi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2005 yılında Türk lirasından 6 sıfır atıldığını, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gazetelerden öğrendiğini söyledi.
Ankara Masası
|
29 Eylül 2022, Perşembe - 11:29
Ali Babacan: Erdoğan paradan 6 sıfır atılacağını gazeteden öğrendi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV'de İlker Karagöz'ün sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

Son günlerde gündem olan '2005 yılında Türk lirasından 6 sıfırı kim attı' tartışmalarına ilişkin konuşan Babacan,  Erdoğan'ın paradaki sıfırların kendi talimatıyla atıldığı sözlerini yalanladı.

Babacan "Paradan 6 sıfırı biz attık diyor. Paradan 6 sıfır atılacağını gazetelerden öğrendi. Bana sordu ertesi gün, 'Ya bu ne' dedi, 'Paradan 6 sıfır mı atıyorsunuz?' dedi. Ben de 'evet' dedim. 'Keşke söyleseydin de ben açıklasaydım niye sen açıkladın' dedi. Paradan 6 sıfır atma törenini biz Merkez Bankası'nda yaptık. Bugün böyle bir şey olsa, tören Merkez Bankası'nda mı yapılır yoksa külliyede mi yapılır? Bunu kendisini kınamak için söylemiyorum. Devletin başındaki kişi her şeyi bilmek, her şeye burnunu sokmak zorunda değil. Devletin başındaki kişinin yapacağı iş, ehil ve dürüst kadroları kilit yerlere koyacak ve genel koordinasyon sağlayacak o kadar." ifadelerini kullandı.

Babacan sözlerine şöyle devam etti:

"5 milyon konutu 50 yılda anca bitirirler"

2009 yılında tedavüle çıkan 200 TL 129 dolar yapıyordu, şuan 11 dolar yapıyor. 123 dolardan 11 dolara inmiş. Birileri aradaki farkı almış. Siirt'te sorduk, dedik 112 doları kim aldı. Meydandakiler, 'Beştepe aldı' dediler. Enflasyonun müsebbibi Erdoğan'dır.

Seçim geldi diye şimdi sosyal konut projesi duyurdular. Ama hayal satıyor. 5 milyon konut yapacağız diyor, yılda 100 bin konut yapsalar 50 yılda ancak bitirirler. Türkiye'de milyonlarca konutun fiyatını patlatan sensin.

Gittiler Arap ülkelerinden swap ile döviz aldılar. Merkez Bankası'nın kasası ekside. Borç alan emir alır. Ülkelerden yalvararak para alıyorlar.

Vatandaşlar artık telefonunu yenileyemiyor. Camı kırık telefon ile geziyor insanlar. İnsanlar refahı başka ülkede buluyorsa gider. Konserlerden bahsediyor, ülkede olan konserleri yasaklıyorsunuz.

" Temerrüt olursa ülke batar"

Bu ülkeyi temerrüt çukuruna düşürmeyin. Biz bundan korkuyoruz. Temerrüt olursa ülke batar.

Bizim çözüm için yolumuz ve adımlarımız belli. 116 maddelik eylem planımız hazır. Ülkede yaşanan ekonomik sorununu çözecek parti biziz.

Biz ülke yönetiminin tümüne talibiz.

" Yunanistan hiç bir zaman cesaret edemediğini, şimdi yapıyor"

Yunanistan ilk defa ana karamız üzerinden savaş uçağı uçurdu. Türkiye'nin dünyadaki itibarını bitirdi bunlar. Yunanistan hiç bir zaman cesaret edemediğini, şimdi yapıyor. Almanya sıfır silahları Yunanistan'a veriyor.

Seçimden sonra yüzde 200 olan enflasyon için yüzde 80 diyen bu bürokratlar hemen değişmesi lazım, bir haftada değişmeleri lazım.

" Asgari ücreti, emekli maaşlarını dövize endeksleyin"

Asgari ücreti uydurma TÜİK'in rakamları ile veriyorlar. Asgari ücret ile geçinen vatandaşlarımızın refah seviyeleri çok düştü. Enflasyon tüm toplumun cebinden çalmaktır. Ülkede zengin daha zengin, fakir daha fakir oldu. Merkez Bankası'ndan para basıp dağıtıyorlar. Asgari ücreti, emekli maaşlarını dövize endeksleyin. Bu yönetim şekli ile enflasyonu düşürmeleri imkansız. Çünkü bilmiyor bunlar, ekonomistim demekle olmaz bu işler.

" 6'lı masa bir Türkiye masasıdır"

6'lı masa Türkiye'deki kutuplaştırmaya, ötekileştirmeye karşı oluşturulmuş bir cevaptır. 6'lı masanın ruhunda mutakabat var. 6'lı masadaki liderlerin tamamı ortak noktada buluşuyor. 50+1 almak istiyorsak birlikte çalışmak zorundayız. 6'lı masa bir Türkiye masasıdır. Hedefimiz parlementer sistemdir. Temel politika anlamında müşterek çalışmaya önem veriyoruz. Bunları diğer genel başkanlarla paylaştım. Ortak aday olacak kişi kendi partisinin değil, 6 partinin adayı olacak, ve tüm politikasını bu 6 partinin çizdiği şekilde hayata geçirecek. Sadece kendi partinin politikası ile ortak aday olamaz. O zaman her parti kendi adayını çıkarsın.

" Baskın seçim için hazırlıklıyız"

Cumhurbaşkanlığı adayı için isimler üzerinden yapılan tartışmalar doğru değil. Geçiş süreci üzerinden anlaşma olmadan, ortak aday konusunda isim belirtmek doğru değil. Biz adayın ismini seçime kısa bir süre kala açıklama tarafındayız. Her partinin kendine göre bir adayı vardır. Bu da normal bir şeydir. Her parti doğal olarak kendi liderini Cumhurbaşkanı olmak görmek ister. Anketler önemli ama her şey değil. Hedefimiz Cumhurbaşkanlığı seçimini açık farkla kazanmak. Açık farkla kazanmazsak seçimi aynı İstanbul'da olduğu gibi, farklı şeyler denemek isteyecekler.

Baskın seçim için hazırlıklıyız. Daha önce 'baskın seçim ülkeye ihanettir' diyen Erdoğan, sonrasında gidip MHP ile baskın seçim kararı aldı. Onun için biz her şeye hazırlıklıyız. Anketler farklı, meydanlar çok farklı şeyler gösteriyor bize. 6'lı masa şuan gayet iyi gidiyor, bütün liderler ülke için en iyisi olması için çalışıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1807280/ali-babacan-erdogan-paradan-6-sifir-atilacagini-gazeteden-ogrendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.