Gelecek Partililer fenerle Bala'da sosyal konutları aradı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Özdağ ve Doğan Demir, Ankara'nın Bala ilçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2020'de başlanacağını vaat ettiği TOKİ konutlarını fenerle aradı. Özdağ "Görüyorsunuz buralar bomboş, hani nerde sosyal konutlar" dedi.
Ankara Masası
|
29 Eylül 2022, Perşembe - 11:57
Gelecek Partililer fenerle Bala'da sosyal konutları aradı

Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ ve Yerel Yönetimler ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir, Cumhurbaşkanı tarafından 2019’da açıklanıp, 2020'de yapımına başlanacağı vaat ettiği sosyal konutların yapılacağı Ankara'nın Bala ilçesine gitti.

Gelecek Partili Özdağ, Demir ve parti yöneticileri  sosyal konut projesinin yapılacağı ilan edilen arazileri ellerinde fenerlerle  gezdi. 

Konutların yapılmadığına dikkat çeken Özdağ "Sinoplu Diyojen Anadolu topraklarında elinde bir lüküs lamba ile ‘adam arıyorum’ diyordu. Bense, 2019 yılında Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sayın Cumhurbaşkanının fakirler, gaziler, şehitler için 100 bin konut sözü vardı. 3 senedir bu konutlarla ilgili bir gelişme var mı diye, onu arıyorum. Olabilir mi acaba diye bakıyorum fenerle? Yok” diye konuştu.

"2019’daki 100 bin konut ne alemde?"

Bir partilinin “Başkanım sakın aya yapmış olmasınlar bu konutları” demesi üzerine Özdağ, şöyle konuştu:

“Bakalım, dürbünle aya doğru bakalım. Yok, yol yok ayda, TOKİ inşaatı da yok. O zaman nerede olabilir bunlar? Buradan sesleniyorum; birkaç hafta 250 bin konut yapacaklarını söylediler, yine dar gelirli aileler için. Buradan soruyorum, 2019’daki 100 bin konut ne alemde?”

"Temelleri bile atılmadı"

Selçuk Özdağ, 2019 sosyal konut projesi kapsamında Ankara Bala'da 200 konut yapılacağının ilan edildiğini belirterek, ancak bu projelerin temellerinin bile atılmadığını söyledi.

Yetkililere seslenen Özdağ  "2019’da yapılacağı ilan edilip, başvuruları toplanmış olan sosyal konutlar hani nerde? Bala’da yapılacağı yer olarak işte üzerinde bulunduğumuz arazi gösterilmişti. İşte görüyorsunuz bu arazi bomboş, sosyal konut falan yok” şeklinde konuştu.

Gelecek Partisi kurmayı Selçuk Özdağ, 2019'da vaat edilen 100 bin sosyal konutun yapılamadığını, bunu yapamayanların şimdi vaat ettiği 250 bin sosyal konutu da yapamayacaklarını savundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1807333/gelecek-partililer-fenerle-balada-sosyal-konutlari-aradi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.