Çavuşoğlu, “Yunanistan'ın silahlanmasına karşı elimiz kolumuz bağlı kalmaz”

AK Parti'nin "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" Denizli'deki programına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın silahlanmasına ilişkin konuştu. Çavuşoğlu, "Yunanistan'ın silahlanmasına karşı elimiz kolumuz bağlı kalmaz” dedi.
Onur Çetinkaya
|
29 Eylül 2022, Perşembe - 14:29
Çavuşoğlu, “Yunanistan'ın silahlanmasına karşı elimiz kolumuz bağlı kalmaz”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti'nin "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" Denizli'deki programına katıldı.

AK Parti Denizli İl Başkanlığında gerçekleşen programda konuşan Çavuşoğlu, Yunanistan'ın son günlerde provokatif eylem ve sözleri üzerinden değerlendirme yaptı.

"Elimiz kolumuz bağlı kalmaz”

Yunanistan’ın silahlanmasına değinen Bakan Çavuşoğlu, “Elbette Yunanistan uluslararası hukuka aykırı bir şekilde silahlandırılmış adaların statüsünü ihlal ederken bizim de elimiz kolumuz bağlı kalmaz. Diğer taraftan ABD biliyorsunuz taraftarsızlık politikasını bozarak Yunanistan’ın lehine adımlar atıyor. Geçmişte denge politikası izliyordu. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne karşı silah ambargosu 1 yıllığına kaldırıldı. Biz de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerekli takviyeleri yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Yunanistan'ın denizin ortasında insanları öldürmesi utanılacak bir durum”

Yunan hükümetinin mültecilere karşı tavrıyla ilgili konuşan Bakan Çavuşoğlu, “Savaşlar ve çatışmalardan dolayı mülteci sorunuyla mücadele etmemiz lazım. Elbette Türkiye'de geçici olarak da gelen göçmenlerin başta Suriyeliler olmak üzere ülkelerine dönüşünün güvenli olması gerekiyor. Şu ana kadar 520 binden fazla Suriyelinin ülkelerine dönmesi de aynı bu çerçevede olmuştur. Yunanistan'ın Avrupa Birliği'nin gözetiminde Frontex'in yardımıyla denizin ortasında insanları öldürmesi, göçmenlerin kötü muameleye maruz kalması utanılacak bir durumdur” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1807559/cavusoglu-yunanistanin-silahlanmasina-karsi-elimiz-kolumuz-bagli-kalmaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.