Akar, Kandil'e hava harekatı düzenlendi

Milli Savunma Bakanı Akar, Kuzey Irak'ta sınırdan 140 kilometre uzaklıktaki bölgeye hava harekatı düzenlendiğini duyurdu. Operasyonda terör örgütünün kullandığı 16 sığınak vuruldu.
Onur Çetinkaya
|
29 Eylül 2022, Perşembe - 15:11
Akar, Kandil'e hava harekatı düzenlendi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Şırnak'ta  "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında açıklamalarda bulundu.

Türkiye olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak en yoğun günlerin yaşandığını söyleyen Akar," Burada birinci mesele hudut güvenliği. Şu anda birlik sayısı bakımından altyapı bakımından ve teknolojik cihazların kullanılması bakımından en üst en ileri seviyedeyiz." diye konuştu.

Kandil'e hava harekatı

En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele devam edileceğini aktaran Milli Savunma Bakanı, Kuzey Irak'ta 140 kilometre derinlikteki Asos bölgesine hava harekatı düzenlendiğini söyledi.

Akar, "Burada durmak yok, teröristler nerede hedefimiz orası, 2 gün önce ayın 27'sidne TSK gitti 140 km girdi ASOS'ta 16 mağarayı büyük bir başarı ile vurdu ve tahrip etti, bu devam edecek. Mehmetçik girilemez denilen neresi varsa girdi ve çıktı. Hiçbir ordunun göstermediği kadar sivil hassasiyet gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. Bizim tek derdimiz teröristler." ifadelerini kullandı.

"İster gelsinler isterlerse biz gidelim sorunları konuşalım"

Akar Yunanistan ile yaşanan ege krizine ilişkin ," Yunanistan ile olan bazı sorunlarımız var, özellikle bazı siyasilerin kendi iç politikalarından dolayı Türkiye'ye karşı bazı söylemlerde bulunuyorlar. Ama biz büyük bir sabırla, barışçıl yöntemlerle bunun çözülmesinden yana olduğumuzu söylemeye devam ediyoruz. Sevindirici olan şu aklı selim Yunanlılardan bazı emekli generaller de gerçekleri görmeye başladılar. İster buyursunlar Türkiye'ye gelsinler ister bizi çağırsınlar biz gidelim konuşalım sorunlarımızı halledelim. Türkiye kimse için tehlike değil, Türkiye son derece güçlü, güvenli etkin bir müttefiktir. Bizim bu barış çağrılarımızı bir zaafiyet olarak sakın ola algılamayın, çok şükür muktediriz." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1807635/akar-kandile-hava-harekati-duzenlendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.