Kılıçdaroğlu: "Altılı Masa süreci hızlandırıyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masanın daha sık toplanacağını belirterek "Seçime de az kaldı dolayısıyla topluma daha vereceğimiz hedefler var, yapacağımız çalışmalar var bunların topluma aktarılması lazım" dedi.
Ersin Küçükbarak
|
03 Ekim 2022, Pazartesi - 09:36
Kılıçdaroğlu: "Altılı Masa süreci hızlandırıyor"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Halk TV’de “İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah” programına konuk oldu.

Devlette ciddi bir çürüme olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, TBMM'nin iradesinin ipotek altına alındığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, 6 liderin üstlendiği sorumluluğun sıradan bir sorumluluk olmadığına işaret etti. 

"Ülke yeniden inşa edilecek, devletteki çürüme durdurulacak, liyakat sağlanacak. Biz büyük bir fedakârlıkla bir aradayız" diyen Kılıçdaroğlu, "altılı masa hızlanacak" mesajı verdi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Altılı masa artık 15-20 günde bir,  toplanacak"

"Altılı masa artık 15-20 günde bir, daha sık bir araya gelecek. Seçime de az kaldı dolayısıyla topluma daha vereceğimiz hedefler var, yapacağımız çalışmalar var bunların topluma aktarılması lazım."

Kılıçdaroğlu, 6 liderin bir araya gelmesinin demokrasi ve toplum açısından önemine dikkati çekti. 

 "Hepimizin ortak hedefi demokrasi, din ve vicdan özgürlüğü, barış... Seçimi kazanacağız, geçmişte AK Parti'nin de oy verdiği seçmeni de kazanarak seçimi kazanacağımızdan şüphem yok." ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu,"Biz öyle bir düzen getireceğiz ki kime isterse oy versin ama hiç kimse yatağa aç girmesin. Biz bunu yapacağız Buna benzer çok projemiz var. Örneğin yurt sorunu. Bir yıl içinde yurt sorununu çözeceğiz." şeklinde konuştu. 

Mersin'de Tece Polisevine saldırı

Mersin'de polisevine yapılan saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan KIlıçdaroğlu şunları söyledi:

 "Devleti yönetemiyorlar. Ben İçişleri Bakanı için 'fotoroman Süleyman' demiştim. Yönetemiyor. Yaptığı açıklamaya bak. Teşhisi taksi şoförü koymuş. Koskoca devleti nasıl çöp kutusuna atarsın? Takti şoförü teşhisi koydu, en azından bu bilgiyi doğrulatman lazım. Bu kadar ülkeyi yönetmekten aciz bir yapıyla karşı karşıyayız." 

"O kişinin olmadığı çıktı ortaya"

"O kişinin olmadığı çıktı ortaya. Biz biliyorduk onun olmadığını ama dillendirmedik. Ben şimdi kaynağını söylersem doğru değil. Bir süre sonra o bilgi geldi, devletin içinden. Devletimizin kurumlarında hala saygın, itibarlı insanlar var.

Bu kişi oturduğu koltuğun hakkını vermiyor, sabahtan akşama bizi suçluyor. Ne oldu şimdi? Özür dileyecek misin milletten. CHP'den özür dileyecek misin?"

Selahattin Demirtaş'ın saldırıyı kınaması

"Demirtaş'ın açıklaması, HDP'nin açıklaması değerlidir. Teröre karşı hepimizin ortak durması lazım. Terör nereden gelirse gelsin hep beraber mücadele etmeliyiz."

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

Seçim tarihini belirlesinler adayımızı belirleriz

“Son derece akıllı, ayakları yere basan, feraset sahipleri kişilerin oturup devletteki sorunları nasıl çözeriz diye bunun üzerine uzlaşmamız lazım. Sonra deriz ki Cumhurbaşkanı adayımız budur. Aday da 6 liderin belirlediği kuralların dışına çıkmayacak. Vaatleri hayata geçirecek. Bu olmazsa başa dönmüş olacağız. Cumhurbaşkanı için söylediğimiz açık. Sen bizim cumhurbaşkanı adayımızı merak ediyorsan seçim gününü belirle, biz de 2 gün içinde adayımızı belirleriz.Adayın kim olacağı konusunda konuşma olmadı. Seçim tarihini belirlesinler adayımızı belirleriz.”

“Seçimi farkla kazanacağız”

“Ondan hiç endişem yok. Seçimi kazanacağız, parlamentoda çoğunluğu sağlayacağız. Seçimi farkla kazanacağız. Gerçekten toplumun her kesimini kucaklayan bir siyasal anlayışı egemen kılacağız.”

Sandık güvenliği

Altı lider bu konuda son derece kararlı bir çalışma yapıyoruz. Bununla ilgili de ekipler belirlendi. Elimizdeki veriler sürekli güncelleniyor. Verilerden yola çıkarak biz ilk kez oy kullanacakları, nerelerde, hangi konutlarda oturduklarını da gayet iyi biliyoruz. Yanlış bilgileri YSK'ya bildiriyoruz. Bu konuda duyarlılığımız var. Diğer partilerde benzer çalışmalar yapıyorlar.

Seçim güvenliği ile ilgili ayrı bir komisyon kurduk. YSK'dan bize belli aralıklarla sonuçlar geliyor ve biz onları eskiler ile karşılaştırarak ilerde hiçbir hata, kusur olmasın diye özel bir çaba harcıyoruz.

Doğum yerleri Türkiye'de olmayanlar var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı... Örneğin Suriyeli, Iraklı... Bütün bunların hepsinin verileri var. Biz seçim güvenliği konusunda son derece duyarlı ve kararlıyız.

Buradaki kritik nokta şu. Sandıkta görevli arkadaş. Oraya geldiği saat tutanağı imzalamayacak. Sayım yapılacak, tutanaklar kontrol edilecek ondan sonra bir fotoğrafını çekecek ve sonra CHP Genel Merkezi'ne gönderecek. Biz en son İstanbul seçimlerinde böyle yaptık. Bundan önceki seçimlerde yaklaşık 10 bine yakın sandıkta görevlendirdiğimiz arkadaşların gitmediğini gördük. Cenazesi vs olanları ayıkladık diğerlerinin partiyle ilişiğini kestik.

Okullarda gönüllü avukatlar görevli olmak istedi. Avukat arkadaşlarla da işbirliği yapıldı. Seçim sürecinde her okulda bir avukatımız olacak. Türkiye'de her yerde olur mu... Çok iddialı bir şey o ama biz en azından bütün büyük kentlerde bunu yapacağız.

“150 bine yakın işçiye de kadro vereceğiz”

“Devlette yüz binin üzerinde taşeron işçi var. Hani taşeronları kadroya alacakları? Baskı yaptım, yaptım aldılar. Şimdi Sağlık Bakanlığı'ndan tutun Kara Yolları'na kadar taşeron işçi var. Onlara da sözümüz var. 150 bine yakın işçiye de kadro vereceğiz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1814713/kilicdaroglu-altili-masa-sureci-hizlandiriyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.