Kılıçdaroğlu "başörtüsünü" güven altına alacak!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, @kilicdarogluk onaylı sosyal medya hesabından videolu mesaj paylaştı. Kılıçdaroğlu paylaşımında "Bazı şeyler yürek ister, o yürek benim yol arkadaşlarımda var!" ifadelerini kullandı. "Başörtüsünü yasal güvenceye alacağız" diyen Kılıçdaroğlu'na ise sosyal medyada büyük tepki geldi. "Kime karşı güvence altına alacaksınız" sorusunu yönelten sosyal medya kullanıcıları, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü karşıtı konuşmalarının yer aldığı videoları paylaştı.
Büşra Ünal
|
03 Ekim 2022, Pazartesi - 21:56
Kılıçdaroğlu "başörtüsünü" güven altına alacak!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM grup toplantısının ardından başörtüsü üzerine kanun teklifi vereceklerini duyurdu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu saat 21.00'de Twitter hesabı üzerinden videolu bir mesaj yayımladı. Başörtüsü üzerine konuşan CHP lideri, "Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Toplantısının hemen ardından başörtüsü üzerine kanun teklifi vereceklerini duyuran Kılıçdaroğlu, "Yarın itibariyle bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Özetle bu yol, yürek istiyor. Siyaseten büyük yürek istiyor. Türkiye'yi barıştırma yolu zor ve engebeli bir yol. Ve bu yolda hep beraber yürümek zorundayız. Bu yaralardan biri de başörtüsü mevzusu. Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Ama değişmeyi, öğrenmeyi bildik. Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı.

Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı. Konuyu, devlet ciddiyetiyle çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma zamanı. Evrensel hukuk ilkeleriyle uyum içinde bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız.

Yarın itibariyle bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi, grup toplantısından hemen sonra, TBMM'ye sunacağız. CHP Grubu, eksiksiz, amasız, fakatsız ve yüreklice bu kanunun arkasında duracaktır.

Saray'ın da samimiyet turnusolu bu. Bakalım onların tutumu ne olacak. Türkiye'nin yaralarını bir bir kapatma konusunda yol arkadaşlarım benimle. Türkiye'nin birçok kanayan yarasını kapatma konusunda da biz daha cesur olacağız. Bundan en ufak bir şüphem yok.

Ve sevgili halkım; bu zor ama zor olduğu kadar da hakiki olan yolculukta sizi de yanımda görmek istiyorum, iyi akşamlar..."

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne karşı verdiği mücadele hatırlatıldı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "başörtüsü hakkını yasal güvenceye alacağız" çkışı ise sosyal medyada eleştiri konusu oldu.

Sosyal medya kullanıcıları, CHP'nin tüm gücüyle karşı çıkmasına rağmen AK Parti'nin 2007 yılında başörtüsünü özgür bıraktığı ve gelinen noktada artık Türkiye hudutlarında hiçbir yerde başörtüsü sorunu kalmadığı vurgusunda bulunarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü ile alay eden ve başörtüsü serbestliğine karşı çıkan videolarını yayınladı.

Videolardan birinde Kılıçdaroğlu, "Siyasi simgeyle kamu hizmeti görülemez. Başörtüsü serbestliği tanıyan değişikliğin iptali için AYM’ye götürdük." diyor.

Kılıçdaroğlu, "Başörtüsü laikliğe aykırı. Örtülü olarak okula gitmek hukuka aykırı. Başını açıp üniversiteye gitmek devlet kuralı. Türban takanlar belki açacaktır." ifadelerini kullanıyor.

Cem TV sunucusunun başörtüsüne karşı kullandığı "çul" hakaretine ise Kılıçdaroğlu, "1 metrekarelik bez parçası" diyerek destek veriyor.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1815672/kilicdaroglu-basortusunu-guven-altina-alacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.