Kılıçdaroğlu: "Türkiye, savaşta olan ülkeye, Rusya’ya borcunu ödeyemiyorum diyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Rusya’ya borcunu ödemediği belirterek, “Halktan aldığı gazın parasını ödeyemiyor” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
04 Ekim 2022, Salı - 13:14
Kılıçdaroğlu: "Türkiye, savaşta olan ülkeye, Rusya’ya borcunu ödeyemiyorum diyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya savaşta olmasına rağmen Türkiye’nin Rusya’ya borcunu ödemediğini iddia etti.

Kılıçdaroğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Türkiye, savaşta olan ülkeye, Rusya’ya borcunu ödeyemiyorum diyor. Halktan parasını aldığı gazın parasını ödeyemiyor. Kime? Savaşta olana!" ifadesini kullandı.

" Çok çürümüş bir Saray iktidarı var"

CHP lideri, “Türkiye hep ciddi devlet olmuştur ve itibar görmüştür. Her şeyi yok ettiler. Çok çürük bir sistem var. Çok çürümüş bir Saray iktidarı var.” dedi.

Türkiye'nin Rusya'dan doğalgaz ödemelerinin bir kısmının 2024'e ertelemesini istediği öne sürülüyor.

Bloomberg'ten Türkiye Rusya'ya doğalgaz borcunu ertelemek istiyor iddiası

ABD merkezli yayın kuruluşu Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Türkiye'nin doğalgaz ödemelerini 2024'e ertelemek için Moskova'ya başvuruda bulunduğunu ifade etti.

Rus Ria haber ajansına değerlendirme yapan Ankara'dan bir kaynak ise müzakerelerin borçların ertelenmesi değil doğalgaz fiyatları üzerinden yürütüldüğünü söyledi.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir başka paylaşımında sosyal konut projesi üzerinden yine iktidara yüklendi.

" O konutlar bitecek, kimse korkmasın"

“Sürekli de oy satın almak için yalan söylüyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, “Vaatlerin çoğunu asla yapmayacaklarını biliyoruz ama halkımız kaygılanmasın. Onların yarım bıraktığı sosyal projeleri, iktidarı devralınca biz tamamlayacağız. Bu da Bay Kemal sözü olsun. O konutlar bitecek, kimse korkmasın" değerlendirmesinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1816800/kilicdaroglu-turkiye-savasta-olan-ulkeye-rusyaya-borcunu-odeyemiyorum-diyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.