Kılıçdaroğlu,"Beraber DNA testi yaptıracağız kimin ne olduğu ortaya çıksın"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. MHP lideri Devlet Bahçeli'ye DNA yanıtı veren Kılıçdaroğlu, "Beraber DNA testi yaptıracağız kimin ne olduğu ortaya çıksın " diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
04 Ekim 2022, Salı - 13:52
Kılıçdaroğlu,"Beraber DNA testi yaptıracağız kimin ne olduğu ortaya çıksın"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalardan bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Kendi DNA testini yaptırırsan ölen teröristin test sonuçlarını da görmüş ve anlamış olursun" dedi.

"Beraber test yaptıracağız kimin ne olduğu ortaya çıksın"

Bahçeli'nin sözlerine grup meclis kürsüsünden cevap veren Kılıçdaroğlu, " Bahçeli DNA testi yaptırsın demiş benim için. Güzel öneri ama bir şartım var beraber yaptıracağız kimin ne olduğu çıksın ortaya. Kim olduğumu biliyorum, herkesin kimliği nasıl insanların şerefiyse, benim kimliğim de benim şerefimdir" diye konuştu.

Başörtüsü yasa teklifi 

Tartışmaya neden olan başörtüsü konusuna değinen Kılıçdaroğlu, " Ucu nereye varacaksa varsın bu yaraları kapatmaya ant içtim ben. Barışa barışa kazanacağız. Türkiye sadece kendi içinde değil dünya ile barışacak. Emin ol geliyoruz biz ve geleceğiz. Saray beni iyi dinlesin; kadınların duygularını, inançlarını istismar ettiğiniz yeter. Bugün kanun teklifimizi gazi meclisimize veriyoruz. Göreceğiz kim samimi kim samimi değil. Artık kanunu çıkaralım ve bu çağ dışı tartışma bitsin. Yüreği yeten de peşimden gelsin." şeklinde devam etti.

"Benimle birlikte olmaya var mısınız"

CHP'nin grup toplantısında çok sayıda genç sıralardaki yerini aldı. Gençlere seslenen  Kılıçdaroğlu, "En büyük gücüm bu ülkenin gençleri yani sizlersiniz. 7 buçuk milyon gencimiz ilk defa sandığa gidip oy kullanacak. 7 buçuk milyon gencin tarihi sorumluluğu var." açıklamasını yaptı.

Sözlerine devam eden CHP lideri, gençlere seslenerek, "Ya bir dikta yönetimi devam edecek ya da bir dikta yönetimi sonlandıracağız. Benimle birlikte olmaya var mısınız" diye sordu.

"Dezenformasyon yasası"

Sesinizi kısmak isteyebilirler, onun hazırlıklarını yapıyorlar diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Dezenformasyon yasası getirdiler. Şimdi parlamento açılıyor, ilk önce bu yasa teklifini getiriyorlar. İki tür medya var Türkiye'de; bir gazeteciliğin hakkını veren, gerçekleri topluma aktaran medya. Kalemini ve iradesini satan gazetecilere de gazeteci denmez, onlara da havuz medyası diyoruz. Yalanın her türlüsünü yazabiliyorlar, söyleyebiliyorlar. Hiçbir AK Partili milletvekili tartışma programlarına katılamaz. Vicdanı olan AK Partili milletvekilleri doğruyu söylerse diye kaygı içindeler" şeklinde konuştu.

"Basın İlan Kurumu infaz kurumuna dönüştü"

Ellerinde büyük silahlar var; Basın İlan Kurumu, basın infaz kurumun dönüştü diyen Kılıçdaroğlu,"Gazeteci kimliğini özgürce kullanacaktır, yazacaktır. Her düşünceye saygı göstermek her CHP'linin görevidir. Üç, bütçe konuşmasında tirajların bağımsız kuruluşlarca belirlenmesi ve ilanların buna göre verilmesini söyledim; yapmıyorlar. Havuz medyası her kanaldan besleniyor. En büyük kaynağı beşli çete. Beşli çetenin varlık nedeni havuz medyası. Geliyor gelmekte olan. Beşli çeteyi bulacağı ve yakalayacağız onları" ifadelerini kullandı.

"Eğer siz dış güçler edebiyatı yapıyorsanız oradan ayrılacaksınız"

Ekonomiyle ilgili iktidarı eleştiren CHP Genel Başkanı, "Türkiye'yi dış güçler bu hale getirdiyse siz neredeydiniz?" diye soran CHP lideri, "Son mermiyi de ekonomiye sıkmışlar. Devleti yönetemediklerini itiraf ediyorlar. Eğer siz dış güçler edebiyatı yapıyorsanız oradan ayrılacaksınız. Dış güçlere direnen, onuruyla varlığını hissettiren CHP'ye kapı aralayacaksınız. Şu anda ülkeyi yönetenler halka yalan söylüyor. 'Biz faize karşıyız' diyorlar. Hangi faizi indirdiler, kimin faizini indirdiler? Merkez Bankası'nın bankalara açtığı faizi indirdiler. Halkın faizini, işçinin, çiftçinin, esnafın faizini değil" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1816945/kilicdarogluberaber-dna-testi-yaptiracagiz-kimin-ne-oldugu-ortaya-ciksin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.