Mustafa Yeneroğlu Dezenfermasyon Yasa teklifini siyah maske takarak protesto etti

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Teklifi protesto etmek için basın toplantısında kürsüye siyah maskeyle çıktı. Yeneroğlu, "Bu, dezenformasyon değil, sansür yasasıdır." dedi.
Ersin Küçükbarak
|
04 Ekim 2022, Salı - 13:54
Mustafa Yeneroğlu Dezenfermasyon Yasa teklifini siyah maske takarak protesto etti

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İstanbul Milletvekili Yeneroğlu, 'dezenformasyonla mücadele düzenlemesi' olarak da anılan kanun teklifine ilişkin, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Mustafa Yeneroğlu, demokrasinin olmazsa olmazı basının susturulmasının, aynı zamanda demokrasinin de yok edilmesi anlamına geldiğini söyledi.

"Dezenformasyon değil, sansür yasasıdır"

Söz konusu teklife aylardır tepki gösterdiklerini hatırlatan Yeneroğlu, "İstenmeyen haberi yapanın da yayanın da ceza alacağı, yerel gazetelerin ağır şekilde etkileneceği, mesleki mücadele veren gazetecilerin cezalandırılacağı bu kanun teklifine, hep birlikte 'hayır' diyoruz. Aylardır bu kanun teklifine tepkilerimizi dile getiriyoruz. İktidar ve ortakları ise tüm tepkilere rağmen bu teklifte ısrarcı. Herkes biliyor ki bu, dezenformasyon değil, sansür yasasıdır. İktidarın yalanlarını koruma yasasıdır." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1816950/mustafa-yeneroglu-dezenfermasyon-yasa-teklifini-siyah-maske-takarak-protesto-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.