Ak Parti'den CHP'nin başörtüsü teklifine tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, CHP'nin Meclis'e sunduğu başörtüsü teklifine ilişkin "Gazeteci olarak nitelendirilen kişinin terörist olduğu net bir şekilde ortaya çıkınca mahcubiyetinden gündem değiştirmek zorunda kalan Kılıçdaroğlu’na hatırlatmak isteriz ki ortada Allah’a çok şükür kılık kıyafet ile ilgili başörtüsü ile ilgili herhangi bir yasak söz konusu değildir." değerlendirmesinde bulundu.
Ankara Masası
|
04 Ekim 2022, Salı - 17:08
Ak Parti'den CHP'nin başörtüsü teklifine tepki

Cumhuriyet Halk Partisi'nin başörtüsü ile ilgili 3 maddelik kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanlığı'na sunulan teklifte; 

"1- Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşlarına bağlı olarak bir mesleği icra eden kadınlar, yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında giyilmesi gerekli cübbe, önlük, üniforma vb. dışında kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz.

2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür. " yer alıyor.

"Mahcubiyetinden gündem değiştirmek zorunda"

Teklife ilişkin AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. 

Akbaşoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündem değiştirmeye çalıştığını belirterek "Bütün kamuoyu görüyor ki Sayın Kılıçdaroğlu bir açmaz ve çıkmaz içerisine girmiş. Aslında son günlerde gündeme gelen, gazeteci olarak nitelendirilen kişinin terörist olduğu net bir şekilde ortaya çıkınca mahcubiyetinden gündem değiştirmek zorunda kalan Kılıçdaroğlu’na hatırlatmak isteriz ki ortada Allah’a çok şükür kılık kıyafet ile ilgili başörtüsü ile ilgili herhangi bir yasak söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

" 411 el kaosa kalktı diyerek Meclis iradesini iptal ettirdiler"

Başörtüsü konusunda geçmişte yaşananları hatırlatan Emin Akbaşoğlu sözlerine şöyle devam etti:

2013 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK kadrolar bu meseleyi kökünden çözdü. Tabi geçmişte 2008 yılında AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak anayasa değişikliğine gitmiştik. Anayasada kılık kıyafet serbestisi, başörtüsüne özgürlük ile ilgili düzenlemeyi Sayın Kılıçdaroğlu’nun da imzası ile CHP yönetimi anayasa mahkemesine iptal başvurusu ile taşıdı ve 411 el kaosa kalktı diyerek Meclis iradesini iptal ettirdiler. Sonuçta herhangi bir yasak söz konusu değilken sanki bir yasak var da başörtüsü yasağını ortadan kaldıralım gibi bir yaklaşım Sayın Kılıçdaroğlu’nun içinde bulunduğu açmazın, çıkmazın ve gündem değişikliği ile ilgili yaklaşımının bir tezahürü olarak karşımıza çıkıyor.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1817300/ak-partiden-chpnin-basortusu-teklifine-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.