Ankara'da kamu hastaneleri için geri adım

Etlik Şehir Hastanesi’nin açılmasının ardından, kapatılması planlanan Sami Ulus Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Etlik Zübeyde Hanım Hastanesi ve Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi’nde eşyaların geri taşındığı öne sürüldü.
Onur Çetinkaya
|
05 Ekim 2022, Çarşamba - 10:41
Ankara'da kamu hastaneleri için geri adım

Etlik Şehir Hastanesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.
Ancak açılışından kısa süre sonra ise kapanması gündemde olan kamu hastaneleri için karar alındı.

Etlik Şehir Hastanesi’nin inşası sürerken, açılışla birlikte Sami Ulus Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Etlik Zübeyde Hanım Hastanesi ve Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi’nin kapatılacağı planlandı.

Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Etlik Şehir Hastanesi nedeniyle hiçbir kamu hastanesinin kapatılmayacağını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’nden başhekimliklere gönderilen yazıda kamu hastanelerinin statülerinin korunacağı belirtildi.

Tıbbı malzeme ve eşya taşıma işlemine başlandı

Etlik’in Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme Raporu’yla da bu durum resmi belgelere geçti. Bunun üzerine pek çok hastaneden tıbbı malzeme ve eşya taşıma işlemine başlandı. Bu sırada sağlık çalışanlarına da görevlerine Etlik’te devam edeceği söylendi. Hastane açılmadan bir hafta önceye kadar da onkoloji servisinden ekim ayı için kemoterapi randevusu almak isteyen hastalara, “hastane kapatılacağı için randevu verilmediği” bilgisi aktarıldı. Yurttaşların duruma tepki göstermesi üzerine iktidar geri adım attı.

Sağlık Bakanlığı’ndan başhekimliklere, “Şehir Hastanesi’nin açılış sürecinde sağlık tesisi rollerinin yeniden belirlenmesi” başlığıyla gönderilen yazıda Sami Ulus Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Etlik Zübeyde Hanım Hastanesi ve Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi’nin “Etlik’e kısmen taşınacağı ancak hizmete devam edeceği” belirtildi. Bunun üzerine tıbbi malzemeler tekrar taşındıkları hastanelere geri getirilmeye başlandı. Onkolojideki malzemelerin de “bir gecede geri getirildiği” öğrenildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1817747/ankarada-kamu-hastaneleri-icin-geri-adim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.