Çayeli Belediye Meclisi'nde MHP'li başkanla AK Parti üyeler arasında 'FETÖ' tartışması

Çayeli Belediyesinin MHP’li Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, bir programda ilçedeki bazı AK Partililerin FETÖ’cü olduğunu iddia etti. Belediye meclis toplantısında AK Partililer Başkan Çiftçi'den özür dilemesini istedi. Çiftçi sözlerinin arkasında olduğunu ve özür dilemeyeceğini belirtince AK Partililer meclisi terk etti.
Ankara Masası
|
05 Ekim 2022, Çarşamba - 10:40
Çayeli Belediye Meclisi'nde MHP'li başkanla AK Parti üyeler arasında 'FETÖ' tartışması

Rize Çayeli Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısına ‘FETÖ' tartışması damga vurdu.

Çayeli Belediyesi'nin MHP'li Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi'nin, 21 Eylül'de Rize'de yerel bir televizyon kanalının canlı yayınında bazı AK Partililerin FETÖ'cü olduğu iddiası mecliste gündeme geldi.

Toplantıda söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Hasan Avcılar, “Geçmiş dönemlerde partimiz adına Çayeli Belediyesi'nde ve şu an teşkilatımız adına partimizde yöneticilik yapan kişiler hakkında bir televizyon programında bahsettiğiniz ‘FETÖ’cü, kriptocu, basiretsiz, çapsız’ sözlerinizi şiddetle kınıyor sizi Milliyetçi Hareket Partisi adına görev yapan bir belediye başkanı olarak Cumhur İttifakı paydaşı olmanız sorumluluğu gereği sizi partimizden ve teşkilat mensuplarından özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.

"Kesin bulgularım var, sözlerimin arkasındayım"

Çiftçi ise AK Parti sıralarından gelen özür talebine "Hiç de özür dilemiyorum. Sözlerimin arkasındayım. Bu konuda da zerre kadar tereddüt içerisinde değilim. Kesin bilgi ve bulgularım var. Dolayısıyla o gün söylediğim sözleri özür dilemediğim gibi aynen iade ediyorum. Hiç sorun yok. Ben muhataplarıma söylüyorum, üzerine alan alsın, almayan da almasın. Siz FETÖ'cüyseniz FETÖ'cüsünüzdür. Değilseniz, değilsinizdir. Beni buradan konuşturtmayın. Ben o gün de söyledim. Ben bu şehirde yaşamış, 20 yılını takip etmiş birisiyim. Partinin içinde kimler ne yapmış hepsini biliyorum. Onun için orada da üstü kapalı söyledim. Ama konuşturmak isterseniz üstü açık da söylerim.  Kimlerin bu işlerin içinde olduğunu, kimlerin kimlerle iş tuttuğunu, partide dün bugün hangi işlerde olduğunu… Onun için bu işleri çok karıştırmanın size bir faydası olmaz." diye yanıt verdi.

"Burayı terk edeceğiz"

Çiftçi'nin bu konuşmasının ardından söz alan Çayeli Belediye Meclisi'nin AK Partili üye ve katibi, aynı zamanda AK Parti Çayeli Kadın Kolları Başkanı Melek Yıldırım, "Ben kesinlikle burada tamamen bir terör örgütü olarak atfedilmiş, hükümetimizce onaylanmış FETÖ olarak anılmak istemiyorum. Eğer ki o bir kişiyse kişiyi söyleyin. Kişi bazında değilse biz burayı terk edeceğiz” dedi.

Yıldırım'a cevap veren Çiftçi, "Edin zaten, durduğunuz hata, etmek istiyorsanız edin" ifadelerini kullandı.

AK Partililer Çiftçi'nin özür dilememesi sonucu toplantıyı terk etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1817782/cayeli-belediye-meclisinde-mhpli-baskanla-ak-parti-uyeler-arasinda-feto-tartismasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.