Erdoğan, "Çözümü Anayasa düzeninde sağlayalım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında konuştu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine yanıt verdi. Erdoğan, "Çözümü yasa değil Anayasa'ya düzeninde sağlayalım." diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
05 Ekim 2022, Çarşamba - 12:35
Erdoğan, "Çözümü Anayasa düzeninde sağlayalım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yasama yılının ilk grup toplantısı için kürsüde yerini aldı.

Siyasette başörtüsü tartışması sürerken gözler Erdoğan'a çevrildi. Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na başörtüsü teklifine  yanıt verdi.

"Çözümü Anayasa düzeyinde çözelim" 

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı, "O zaman biz daha öte bir teklif sunalım. Eğer dürüstsen şayet bu zat başörtüsü meselesini çıkartmak istiyorsa gelin çözümü yasa değil Anayasa'ya düzeninde sağlayalım." diye seslendi.

Erdoğan sözlerinde, "Arkadaşlarıma talimatı veriyorum. Adalet Bakanım başta olmak üzere, Anayasa Komisyonu'ndaki arkadaşlarım çalışmalarını hazırlayacaklar. Gerisi CHP ve başındaki zatın derdidir. Aile kurumumuzu güçlendirecek ilave değişiklikler de yapalım. Bizim hayalimiz olan ülkemizi yeni, sivil, özgürlükçü anayasaya kavuşturma hedefimiz bakidir." ifadelerine yer verdi.

"İstismar siyaseti yaparak milletin karşısına çıkma" 

CHP Genel Başkanı, bizim ömrümüzü verdiğimiz mücadele ile ilgili güya günah çıkartıyor diye konuşan Erdoğan," Açıkladıkları başörtüsü teklifi ile Meclis'e sundukları arasında dağlar kadar fark var. Şu an ülkemizde böyle bir mesele var mı? " diye sordu.

Geçmişte yaşananlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye bir dönem Meclis'e başörtüsüyle girdiği için kürsüden senin fikir baban haddi bildirmeye davet edilen milletvekilleri görmüştü. Siz de bunları alkışlamıştınız. Meclis'ten atmak için alkışlamıştınız. Bugün milletvekillerimizle ve diğer konularla ilgili böyle bir sıkıntı var mı? AK Parti, Cumhur İttifakı, Meclis ve hükümet olarak bu adımın kazanını Türkiye olmuştur. Doğru ol be. Yanına birkaç başörtülü bayanı alarak bu işi çözdüğünü mü zannediyorsun? Adam gibi dürüst ol. İstismar siyaseti yaparak milletin karşısına çıkma. Bu zatın artık yaşanmayan bir sorunla ilgili gece yarısı çıkıp, kanuni düzenleme teklif etmesinin gerisindeki riyakarlığı görüyoruz da başka ne hesap var değerlendirmemiz lazım. " ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin gündeminde başörtüsü diye bir meselenin olmadığını ifade eden Erdoğan, "Bu konu Anayasa konusu olmayacak tabii bir haktır." şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1818153/erdogan-cozumu-anayasa-duzeninde-saglayalim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.