Erdoğan," Samimiysen gel anayasa değişikliği yapalım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gençlik ve Yerel Yönetimler” Temalı “Tam Bana Göre Festival” programında konuştu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Samimiysen gel anayasa değişikliği yapalım" dedi.
Onur Çetinkaya
|
05 Ekim 2022, Çarşamba - 15:33
Erdoğan," Samimiysen gel anayasa değişikliği yapalım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen “Gençlik ve Yerel Yönetimler” Temalı “Tam Bana Göre Festival” Programı'nda açıklamalarda bulundu.

AK Parti grup toplantısında CHP'nin başörtüsü teklifine anayasa düzenlemesi teklifiyle karşılık veren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na sözlerini bir kez daha yineledi.

"Samimiysen gel anayasa değişikliği yapalım"

Gece yarısı başörtüsüyle ilgili açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Anayasa değişikliğine kabul oyu vermeyiz diye açıklama yaptı diyen Erdoğan, "Bunlar yalancı. Bunlarda dürüstlük yok. Samimiysen, dürüstsen yasa değişikliğine ihtiyacımız yok, gel anayasa değişikliği yapalım. Yapamazlar." ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında,"  Bütün bunlara rağmen biz size inanıyoruz. Bu inancımızı da sadece lafta bırakmıyor, hayata geçirdiğimiz hukuki düzenlemelerle açıkça ortaya koyuyoruz. Biz gençlik yıllarımızı ülkemizin istikrarsızlarla, terörle boğuştuğu gerçekten zor bir dönemden geçirdik. Sokak kavgalarından, darbelere kadar pek çok sıkıntı yaşadık. Daha ömürlerinin baharındayken nice arkadaşlarımız harcanıp gittiler. Sağcı solcu diyerek gençlerimizin arasına aşılmaz duvarlar öldüler. Kandırdıkları gençlerimizi bölücü terör örgütlerinin savaş ağalarına peşkeş çektiler. Gençlerimizin ellerine silah vererek ülkemizin üzerine saldılar. Aynı şekilde 28 Şubat zihniyetinin Türkiye'nin üzerine çektiği günlerde hayatları karartılan gençlerimiz oldu. Kızlarımızın eğitim haklarının gasp edildiği, gençlerimizin ötekileştirildiği bu karanlık günler geride kaldı. Sizler AK Parti Türkiyesi'nde doğdunuz, büyüdünüz. Üniversite kapılarında ikna odalarının kurulduğu o meşhur günleri yaşamadınız. Milletimizin takdiriyle 2002'de göreve geldiğimizden beri en büyük gayemiz sizi özgür bir Türkiye'de yaşatmak oldu. Elbette bedel ödedik, nice odakların saldırına maruz kaldık. " açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1819041/erdogan-samimiysen-gel-anayasa-degisikligi-yapalim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.