Hilmi Daşdemir: Cumhurbaşkanı Erdoğan için en zor seçim

OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda seçimi kazabileceğine yönelik şu an ellerinde bir veri olmadığını söyledi. Daşdemir, "Bu seçim Erdoğan’ın en zor seçimi diyebiliriz" dedi. Hilmi Daşdemir, ekonomideki gelişmeler ve diplomatik görüşmelerin ardından AK Parti oylarında bir artış olduğunu da sözlerine ekledi.
Ankara Masası
|
05 Ekim 2022, Çarşamba - 15:28
Hilmi Daşdemir: Cumhurbaşkanı Erdoğan için en zor seçim

OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Daşdemir, canlı yayında eylül ayı içerisinde gerçekleştirdikleri seçim anketine ilişkin bilgileri paylaştı.

Son gerçekleştirilen ankette AK Parti'nin oylarının yüzde 37,8, CHP'nin oylarının ise   25,9 seviyesinde olduğunu belirten Daşdemir, İYİ Parti'nin oylarında ise bir erime olduğunu söyledi.

Daşdemir, yüzde 11 seviyelerinde olan İYİ Parti oylarının yüzde 9,8'e kadar gerilediğini aktardı.

MHP'nin oylarının ise gerçekleştirilen miting ve toplantıların ardından yüze 9,5 seviyelerine yükseldiğini ifade etti.

AK Parti oyları neden arttı?

AK Parti'nin oy oranlarının eleştirildikleri dönemde yüzde 34-35 seviyelerine indiğini belirten Daşdemir, yaptıkları anketlerde bu oranın altına düştüğünü hiç görmediklerini aktardı. Daşdemir, AK Parti oylarında son dönemdeki artışta ekonomideki düzelme ve diplomatik gelişmelerin etkili olduğunu bildirdi.

"İlk turda kazanacağına dair bir veri yok"

Fatih Atik'in 'Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi ilk turda kazanabilir mi?' sorusuna Daşdemir şu yanıtı verdi:

" 2014 ve 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi ilk turda kazanacağını oyunun 51-53 arasında oyunun olduğunu her programda söylemiştim. Şu an o kadar iddialı konuşacak bir veri yok. Ancak Erdoğan’ı Bahçeli’yle birlikte değerlendirdiğimizde yüzde 48’lik bir oyu var. Erdoğan da kesin kazanabilir bir oya ulaşmış değil. Şu an seçim Erdoğan’ın en zor seçimi diyebiliriz. Türkiye’de de kırılmaya sebep olabilecek en kritik seçim. Çünkü Türkiye belli bir aşamaya geldi. Savunma sanayinde, teknolojide bir takım adımlar atıldı. Çevremizde bir ateş çemberi var. Bunlara bakıldığında bunlarla mücadele edebilecek, ekonomiyle bekayı destekleyen bir aday daha rahat seçilebilir. Şu an güçlü bir şekilde iddia da bulunamıyorum."

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın arkasından ikinci

Daşdemir, muhalefetin adayı olarak son dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin ön plana çıktığını söyledi. Ekrem İmamoğlu'nun önceki anketlerde ilk ikide yer aldığını belirten Daşdemir, son anketlerde İmamoğlu'nun beşinci sıraya kadar gerilediğini aktardı.

Daşdemir, şu an Kemal Kılçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından en çok oy alan aday olduğu bilgisini aktardı.

Daşdemir, Erdoğan'ın karşısında kim olursa olsun seçilir yoruma da katılmadığını ancak aday kim olursa olsun yüzde 47 civarında oy alabileceğinin altını çizdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1819082/hilmi-dasdemir-cumhurbaskani-erdogan-icin-en-zor-secim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.