Ak Parti Aydın milletvekili Metin Yavuz: "​Aydın halkı da iyi yönetilmeyi hak ediyor"

Ak Parti Aydın milletvekili Metin Yavuz, Aydın halkının iyi yönetilmeyi hak ettiğini ancak Aydın Büyükşehir Belediyesi yönetiminin son 8 yılda vaat ettiği projelerin yüzde 15’inin gerçekleştirilebildiğini söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
05 Ekim 2022, Çarşamba - 17:42
Ak Parti Aydın milletvekili Metin Yavuz: "​Aydın halkı da iyi yönetilmeyi hak ediyor"


Metin Yavuz, Ankara Masası Gündem programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapmayı arzu ettiklerini anlatan Yavuz, ancak hiçbir ortak çalışmalarının olmadığını vurguladı.

Yavuz, muhalefet belediyelerinin de bütçeden nüfus oranında pay aldığını ancak belediyecilikte Ak Parti’nin bir vizyon farkı ortaya koyduğunun altını çizdi.

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesinin kaos ve kavgadan nemalandığını kaydeden Yavuz şunları dile getirdi:

"Aydın halkı da iyi yönetilmeyi hak ediyor"


"Aydın halkı da iyi yönetilmeyi hak ediyor. Lakin bir algıdır gidiyor biliyorsunuz büyükşehir yasasından sonra normal özel idareye verilen bütçenin çok daha fazlası büyükşehirlere veriliyor. Şimdi bu büyükşehirlere verilen bütçenin içerisinde oradaki vatandaşın kanalizasyonundan, yolundan işte her türlü ihtiyacını giderebilecek projelere imza atabilecek bir bütçe aslında Biz şeyi görüyoruz mesela bizim hemen yanı başımızda Denizli var. Orası da ayını büyükşehir yasasıyla yönetilen bir şehir fakat sanki biri bir başka ülke gibi orası ya da bizimki bir başka ülke gibi hissediyorsunuz bunu. Bizim yönetimimizde olan Ak Parti belediyelerinin Cumhur ittifakı belediyelerinin olduğu yerlerde baktığınızda aslında bir vizyon farklılığı var. Bakış açısında bir farklılık var."

"Sanki kaostan biraz nemalanıyorlar"   

" Yoksa devlet aynı parayı insan popülasyonu üzerinden veriyor, yatırıyor. Ama gelin görün ki insanların rahat yaşayabilmesi için, güzel bir şehir olabilmesi için, turizme destek verilebilmesi için gibi projelerle ilgili maalesef bizim önümüze biz açığız halbuki. Bir kavganın içinde yani sanki kaostan biraz nemalanıyorlar gibi. 

   "Yapacağız dedikleri projelerin şu anda yüzde 15’i daha yapılmadı "

"Yerel seçimlerinde o anda öne konulan bir hedef vardı. Vatandaştan oy isterken biz şunları yapacağız diye. Bunların içinde viyadükler de vardı. Belediyeden bahsediyorum çünkü büyükşehiri de ilgilendiren konular var. Biz bunu yapacağız dedikleri projelerin şu anda yüzde 15’i daha yapılmadı ki 2019’da bir daha yerel seçimler geldi o yerel seçimlerde de vatandaşımızın da dikkatini çekmedi. O yerel seçimlerde de ortaya bir proje konmadı. Çünkü eskisi daha bitmemişti"

http://www.ankaramasasi.com/haber/1819269/ak-parti-aydin-milletvekili-metin-yavuz-aydin-halki-da-iyi-yonetilmeyi-hak-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.