Adalet Bakanlığı başörtüsü için çalışmalara başladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla Mevzuat Genel Müdürlüğü, başörtüsü düzenlemesine yönelik anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifiyle ilgili teknik çalışmalara başladı.
Onur Çetinkaya
|
06 Ekim 2022, Perşembe - 10:38
Adalet Bakanlığı başörtüsü için çalışmalara başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin dünkü grup toplantısında başörtüsüyle ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine, "Gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım" çağrısında bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da "Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında verdiği talimatı aldık. Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz" açıklamasını yaptı.

Bakanlık çalışmalara başladı

Adalet Bakanı, başörtüsü düzenlemesini içeren anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifiyle ilgili çalışma yapılması için Mevzuat Genel Müdürlüğünü görevlendirdi.

Bakan Bozdağ'ın talimatı üzerine Mevzuat Genel Müdürlüğü yetkilileri teknik çalışmalara başladı. Anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifinin, çalışmaların ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a sunulması, daha sonra da Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirilmesi bekleniyor.

Öte yandan düzenlemeye ilişkin açıklamada bulunan Adalet Bakanı Bozdağ, başörtüsü düzenlemesini pazartesi gününe kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacaklarını söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1820295/adalet-bakanligi-basortusu-icin-calismalara-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.