Abdullah Gül'den Kemal Kılıçdaroğlu'na 'başörtüsü' desteği

Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine destek veren Abdullah Gül, "Türkiye adına çok memnun olunacak olağanüstü bir gelişmedir. Kemal Bey'i tebrik etmek gerekir" dedi.
Ecem Çetin
|
06 Ekim 2022, Perşembe - 12:40
Abdullah Gül'den Kemal Kılıçdaroğlu'na 'başörtüsü' desteği

Siyaset arenasında 'başörtüsü' tartışmaları sürüyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden"  Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız" açıklamasında bulundu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nin başörtüsü ile ilgili 3 maddelik kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

AK Parti grup toplantısında CHP'nin başörtüsü teklifine anayasa düzenlemesi teklifiyle karşılık veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Samimiysen gel anayasa değişikliği yapalım" ifadelerini kullandı.

Tüm bunlar yaşanırken, 11. Cumhurbaşkanı   Abdullah Gül'den Kılıçdaroğlu'na destek geldi.

"Türkiye adına çok memnun olunacak olağanüstü bir gelişme"

Gül "Uzun yıllar başörtüsü karşıtlığını kendisinin en önemli misyonu görmüş ve bundan dolayı birçok acılara sebep olmuş bir partinin, bu hatasını nihayet görüp vazgeçmesi ve bunu tüm milletvekillerinin imzasıyla somutlaştırması Türkiye adına çok memnun olunacak olağanüstü bir gelişmedir. şeklinde konuştu. 

lkenin normalleşmesi herkesi sevindirmelidir"

"Böyle bir dönüşüme öncülük ettiği için de Kemal Bey'i tebrik etmek gerekir. diyen Gül, Partiler üstü baktığınızda ülkenin normalleşmesi herkesi sevindirmelidir." dedi. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/1820542/abdullah-gulden-kemal-kilicdarogluna-basortusu-destegi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.