Gölbaşılılar belediyeye şikayetlerini iletti

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaşayan vatandaşlar, şikayetlerini sosyal medya yazdı. Yazılan şikayetlerde köpek sorunu birinci sırayı aldı.
Ecem Çetin
|
06 Ekim 2022, Perşembe - 14:14
Gölbaşılılar belediyeye şikayetlerini iletti

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaşayan vatandaşlar şikayetlerini yazdı. 

Vatandaşlar, çoğunlukla köpek sorunu hakkında şikayetlerini dile getirirken, mezarlık, yağmur suyu ve su baskını gibi şikayetlerde dikkat çekti.

Belediye yetkililerine seslenen vatandaşlar sorunlarına çözüm bulunmasını talep etti.

İşte o şikayetlerden bazıları;

"Lütfen bir an önce toplatın"

Bir vatandaş başı boş köpek sorunundan dolayı şikayetçi olduğunu belirtti.  

"Ankara Gölbaşı İlçesi Eymir Mahallesi'ndeki TOKİ  bölgesinde çok fazla sayıda başı boş köpek var. Sabah, aksam köpek havlaması, parklarda köpeklerin saldırması, çocukların korkması cabası. Lütfen bir an önce toplatın. Sitelerin içi köpek dolu. Bazıları küpeli, bazıları küpesiz. "

Yazık gerçekten yazık!

Sena isimli bir vatandaş ise, "Gölbaşı Belediyesi artık sorumluluğunu yerine getirsin de vatandaşın sesine kulak versin. Bir tane yavru kedimiz kalmadı. Hepsi Osmanlı parkındaki köpekler yüzünden öldü, gece havlamaları, sabah kütüphaneye ders çalışmaya giderken kaç defa saldırmaları, parkı kirletmeleri, kuryelere saldırmaları yokmuş gibi bir sene içinde 8 yavrumuzu öldürdüler. Sözde hayvansever (! ) mamacı çıkarları bu kadar önemli mi? Onlar yüzünden rezalet oldu bütün sokaklar. Neden bu vatandaşın sesine kulak vereceksiniz! Niye hiçbir şey yapmıyorsunuz? Ne olması lazım bir şeyler yapmanız için?  Yazık gerçekten yazık!

" Barınak yapıldı hayvanlar halen toplanmadı"

Uğur isimli bir vatandaş ise ilçede bulunan parklardaki köpeklerden şikayetçi olduğunu söyledi.

 "386. Sokak 389. Sokak Sadettin Yılmaz parkı Selçuklu parkı içi köpeklerden geçilmiyor. Hele de akşam saatleri yoldan geçenlere koşuyorlar, çocuklar dışarı çıkamıyor. Buradaki köpek sorununa çare bulunursa çok iyi olur. Barınak yapıldı hayvanlar halen toplanmadı."

" Önüne gelen Gölbaşı’na atıyor köpekleri"

Seda isimli bir vatandaş, "Gölbaşı TOKİ' de oturuyorum. Buradaki köpeklerden korktuğum için dışarıya çıkamıyorum  saldırıyorlar. Belediye hayvan barınağı yapıyordu bitmiş duyduğum kadarıyla bu hayvanları alın çoluk çocuk rahatça gezip dolaşsın lütfen. Önüne gelen Gölbaşı’na atıyor köpekleri."

Sinem isimli vatandaş köpeklerden dolayı mağdur olduklarını dile getirdi.

"Defalarca şikayet etmemize rağmen hiçbir çözüme kavuşturmadığınız konuyu bir de buradan yazmak istedik. Tabi ki buradan da çözüm olmayacağını bilerek. Seçimlere yakın her aday belediye, her aday muhtar, köpek sorununu çözeceğini uydurur ama 10 yıldır bir çözüm. Bugün sabah kendi sokağımda yine saldırdı."

" Çocukların, bizlerin hayatları tehlikede,  can güvenliğimiz yok"

Selenga isimli vatandaş ise, "Gölbaşı Bahçelievler Mahallesi'nde 281. ve 3762. Sokaklarda sürü halinde gezen köpek çeteleri dün hem bir çocuğa saldırmış hem de kapımızın önünden bir kediyi vahşice parçaladı. Kapımızın önüne çıkamıyoruz, çöplerimizi dökemiyor, işe giderken güçlük yaşıyoruz. Bizlerin de evcil hayvanları var. Allah korusun hayvan evden çıksa ve köpekler yakalasa bunun hesabını kim verecek? Sokaktaki canların bizlere emanet olduğu gibi evimizdeki kediler de evlatlarımız.Bunun asla telafisi olmaz. Çocukların, bizlerin ve diğer canlıların hayatları tehlikede; can güvenliğimiz yok. Gölbaşı Belediyesinin bir an evvel bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz. Esasında bu iş Ankara Büyükşehir Belediyesi 'ne düşer ancak onlar son derece sorumsuz olmasalardı Ankara'da şu an bu sorundan bahsetmezdik. Acil çözüm bekliyoruz. 

" Gölbaşı Belediyesi, sokak hayvanları saldırılarına karşı duyarsız"

Köpeklerden dolayı dışarı çıkamaz duruma geldiklerini belirten Mehmet isimli vatandaş, "Gölbaşı Belediyesi, sokak hayvanları saldırılarına karşı duyarsız, her geçen yıl köpek sayısı giderek artıyor evden çıkıp bir yere gidemez duruma geldik. Her yerde köpek var ve farkında değilsiniz özellikle Eymir bölgesine çevre bölgelerden diğer belediyeler başıboş köpekleri bırakmakta. Köpeklerin toplanması, taleplerimize karşılık yasaları gösteriyorsunuz ancak belki de Türkiye de bu alanda lider durumdasınız. Yeter artık çoluk çocuğumuzu dışarı çıkartamaz olduk. 5199 sayılı yasa ve uygulama yönetmeliğini bahane gösteriyorsunuz ama bu yönetmelik sadece Gölbaşı’na mı var başka hiçbir belediye buna uymuyor. Seçim günü geldiğinde sandığı sokak hayvanlarının önüne koymayacaksınız. Ramazan beyden önce zaten büyük problem iken artık apartmanımın içinden köpek çıkarır olduk. Bahane göstermeden gereğinin yapılmasını bir vatandaş olarak rica ediyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1820799/golbasililar-belediyeye-sikayetlerini-iletti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.