Erdoğan açıkladı, Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuruluyor

Cemevleri toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemevleri için yeni adımların atılacağını söyledi. Erdoğan, Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın kurularak hayata geçirileceğini açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
07 Ekim 2022, Cuma - 15:01
Erdoğan açıkladı, Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuruluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi'nde düzenlenen ''Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni''nde konuştu.

4 cemevinin açılışı, 7 cemevinin de temel atma töreni için bir araya geldiklerini söyleyen Erdoğan, "Bunca asırdır dergahımızdan gelip geçen herkesten Allah razı olsun diyorum. Bu mekanlar aşk ocağıdır, edep ocağıdır, gönül ocağıdır. Buralar Hz. Peygamber'e ve ehlibeytine aşık olanların durağıdır. Medeniyetimize hayırlı insanlar burada yetiştirilir. Hacı Bektaşı Veli ve evlatları ocaklarımızı bu gayeyle kurmuşlardır." ifadelerini kullandı.

"Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurulacak"

Alevi-Bektaşi toplumunun sorunlarının çözümü için kapsamlı bir hazırlık yapıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "1585 cemevi ziyaret edilerek muhataplar dinlendi. Valilik vasıtasıyla çözülebilecek sorunlar için talimatlar verildi. Ayrıca daha köklü çözümler için ayrıntılı çalışmalar yürütüldü." diye konuştu.

Alevi vatandaşlara müjde veren Cumhurbaşkanı," Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın ve mekanların tüm meselelerinin takibini yapacak kurumsal bir yapı kuruyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Kültür ve Cemevi Başkanlığı tüm cemevlerinin yönetimini yürütecektir. Cemevi hizmetlerinden eğitim faaliyetlerine kadar kamu güvencesi, desteği ile yürütülecektir." açıklamasında bulundu. 

"Cemevlerinin elektrik, su, yapım onarım giderleri karşılanacak''

Cumhurbaşkanı konuşmasının devamında ise, "Cemevi hizmetlerinden eğitim faaliyetlerine kadar tüm çalışmalar bu kurumsal yapı altında kamu güvencesi desteği ve denetimiyle yürütülecektir. Böylece cemevlerinin aydınlatma, içme ve kullanma suyu yapım onarım bakım giderlerinin karşılanması ve imar planlarındaki yeri ile ilgili tüm sorunlar çözülmüş olacaktır. Cemevlerinde erkan hizmetlerini yürütmekten sorumlu Alevi Bektaşi inanç önderlerinden talep edenlere de bu kurumsal yapı bünyesinde kadro verilebilecektir." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1823210/erdogan-acikladi-kultur-ve-cemevi-baskanligi-kuruluyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.