Cumhurbaşkanı, "Burası kasaba devleti değil 6'lı masa bundan anlamaz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir'de konuştu. Erdoğan, ''Çalışacağız, üreteceğiz, ihracatımızı da bununla patlatacağız'' diye seslendi.
Onur Çetinkaya
|
08 Ekim 2022, Cumartesi - 16:30
Cumhurbaşkanı, "Burası kasaba devleti değil 6'lı masa bundan anlamaz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir Kuva-yı Milliye Meydanı'nda düzenlenen Balıkesir OSB, Çamlık Millet Bahçesi, Ardıçtepe Barajı ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

"Burası kasaba devleti değil 6'lı masa bundan anlamaz"

Erdoğan, Toplam yatırım bedelinin 10 milyar 819 milyon lirayı bulduğunu, güncellenmiş harcama tutarıyla da 37,5 milyar lirayı geçtiğini ve 357 ayrı yatırım kaleminin toplu açılışının yapıldığını söyledi.

Sözlerini sürdüren Cumhurbaşkanı, " Çalışacağız, üreteceğiz, ihracatımızı da bununla patlatacağız. Burası kasaba devleti değil Türkiye. 6'lı masa bundan anlamaz. Onlar daha adaylarını tespit edemediler. " diye konuştu.

Bu seçimlerin başlığı 'Türkiye Yüzyılı.' 'Türkiye Yüzyılı' için mücadele edenler diye konuşan Erdoğan, "Sandıkları patlatmaya hazır mıyız? Cumhur İttifakı'yla geleceğe yürümeye var mıyız?" şeklinde seslendi.

"Yılbaşında telafi adımları atılacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında, "Salgının ve savaşın tetiklediği ekonomik sosyal sıkıntıları giderek daha köklü değişimlerin habercisi haline dönüşmeye başladı. Bu tablo ülkemizi de etkiliyor. Küresel krizlerin ülkemize etkilerini en alt düzeyde tutuyoruz, dünyaya örnek olacak adımlar atıyoruz.  En büyük sorunumuz yükselişe geçen enflasyonun insanlarımızın günlük hayatlarında yol açtığı sıkıntılardır. Yüksek enflasyon tüm dünyanın sorunudur. Hayat pahalılığı hususunda gözümüzü gerçeklere kapatmadık, kapatmayız.  Yılbaşında tüm bu kesimlerin durumlarını tekrar düzenleyerek refah kayıplarını biraz daha telafi edecek adımları atacağız.'' açıklamasını yaptı.

''Faiz inmeye devam edecek''

Faizle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı "Faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir. Kimse bize bu konuda akıl vermesin" ifadelerini kullandı.

Sosyal konut projesi 

Konuşmasında sosyal konut projesine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " TOKİ kanalıyla Balıkesir'de 11 bin 814 konut projesini hayata geçirdik. İlk evim, ilk iş yerim projesine Balıkesirliler tarafından 42 bin başvuru yapıldı. Biz vatandaşımızı sokakta bırakmadık, her zaman yanında olduk, bundan sonra da yanında olacağız." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1824726/cumhurbaskani-burasi-kasaba-devleti-degil-6li-masa-bundan-anlamaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.