İbrahim Kalın’dan “Putin yeni anlaşma istiyor” açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in batıyla yani bir pazarlık ve yeni bir anlaşma yapmak istediğini söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
08 Ekim 2022, Cumartesi - 18:41
İbrahim Kalın’dan “Putin yeni anlaşma istiyor” açıklaması

İbrahim Kalın, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 “Anladığımız kadarıyla Putin batı ile yeni bir büyük pazarlık, yeni bir anlaşma yapmak istiyor” diyen Kalın, “Bu kısmen Ukrayna ile ilgili. Ancak daha büyük bir bölümü, gerçekten Rusya ile Batı dünyası arasında yeni bir anlaşmayı içeriyor. Yeni bir Rusya var. Yeni bir dünya var. Yeni bir gerçeklik var ve yeni bir pazarlık istiyorlar. Bu elbette tüm küresel düzeni, liberal düzeni bir teste sokar.” şeklinde konuştu.

Kalın, Rusya ile Ukrayna arasında barışı sağlamak için Türkiye’nin her şeyi yaptığını belirtti.

ABD Başkanı’nın da belirttiği gibi nükleere savaş tehlikesine işaret eden Kalın şöyle devam etti:

“Uzayan savaş ekonomileri etkileyecek”

“Bu savaştaki yüksek riskleri düşündüğünüzde bunlar imkansız değil. Uzayan savaş sadece daha fazla çatışma ve ölüm yaratmayacak. Aynı zamanda biliyorsunuz, enerji fiyatlarını, emtia fiyatlarını ve daha birçok şeyi etkileyecek. Bu nedenle tarafları yeniden müzakere masasına getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.”

“Batı da savaşa son verme çabalarını desteklemeli”

“ Şu anda hiçbir tarafın bunu yapmaya hazır olmadığını tamamen anlıyoruz. Çünkü ilhak daha yeni oldu ama yine de daha çok çalışmalıyız ve bizim batılı dostlarımıza da verdiğimiz mesaj bu. Onlar da bu savaşa bir son verme çabalarını desteklemeliler.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1825197/ibrahim-kalindan-putin-yeni-anlasma-istiyor-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.