"İlk Arsam" için başvurular başlıyor

"İlk Arsam" projesine başvurular yarın başlıyor, Başvurular 7 Kasım'da sona erecek. 100 bin konut arsası için başvuranlardan o ilde ikamet etme ve 16 bin liranın altında aylık gelir şartı aranacak. Başvuru bedeli 500 lira olarak belirlenirken, başvurular Ziraat Bankası'na yapılacak.
Ankara Masası
|
09 Ekim 2022, Pazar - 10:48
"İlk Arsam" için başvurular başlıyor

Kira ve ev fiyatlarındaki artışın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından "İlk evim" ve "İlk Arsam" projesi hazırlandı.

Vatandaşların böylece ucuz fiyata konut, arsa ve iş yeri sahibi olabilmesinin önü açıldı.

Konut projesi için milyonlarca vatandaş başvururken, yarından itibaren de 'İlk Arsam' için başvurulara alınacak. Başvurular 7 Kasım'da sona erecek. 

100 bin konut arsası için başvuranlardan o ilde ikamet etme ve 16 bin liranın altında aylık gelir şartı aranacak. Başvurular Ziraat Bankası şubelerinden yapılacak. Başvuru bedeli ise 500 lira olarak belirlendi.

Arsalar hazır şekilde teslim edilecek

Proje kapsamında satışa sunulacak 100 bin arsa, elektrik, su ve doğal gaz altyapıları tamamlanmış, imar planları bulunan ve inşaat yapmaya hazır şekilde teslim edilecek. Arsa almaya hak kazananlar bu arsalar üzerine kendi evlerini yapabilecek. Başvuru şartlarını taşıyanlar arasında kura çekilecek.

Arsa satışı başvurularında şu şartlar aranacak:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Yoksul ve dar gelirli olmak,
  • Kendisinin, eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içerinde ev yapmaya müsait arsaya veya herhangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesinin karşılığı olan arsa payına sahip olmamak,
  • Daha önce 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümlerine tabi uygulamalardan faydalanmamış olmak.
TOKİ İlk Evim Arsa başvuruları yarın başlıyor

İş yeri başvurusu için 2 bin TL isteniyor

Yarın başvuruları başlayacak diğer bir proje de "İlk İşyerim". 7 Kasım'a kadar e-Devlet üzerinden ve İl Merkezlerinde Halk Bankası, İlçelerde ise Ziraat Bankası Şubelerinden 10 bin işyeri için başvurular alınacak. Başvurularda Projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olma veya o il sınırlarında faaliyette bulunuyor olma şartları aranacak. İlk İşyerim için ise başvuru bedeli 2 bin lira olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1825466/ilk-arsam-icin-basvurular-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.