Anadolu Leoparı aylar sonra bir kez daha görüldü

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğu Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü nesli tehlike altında olan Anadolu Leoparı’nın görüntülerini paylaştı.
Onur Çetinkaya
|
10 Ekim 2022, Pazartesi - 10:41
 Anadolu Leoparı aylar sonra bir kez daha görüldü

Türkiye'de en son  Ankara’nın Beypazarı ilçesinde 1974 yılında rastlanan ve  48 yıl sonra yeniden görülen Anadolu leoparını görüntüsü aylar önce paylaşılmıştı.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğu Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün  nesli tehlike altında olan Anadolu Leoparı’nın ülkemizde tespiti ve korunması için yürüttüğü çalışmalardan müjdeli bir haber daha geldi.

Daha önce ülkemizde dört bölgede varlığının kanıtlanması üzerine yerleştirilen fotokapanlardan elde edilen Anadolu Leoparı’na ait görüntülerden biri Bakanlık tarafından paylaşıldı.

Leopar, yeryüzündeki 36 kedi türü içerisinde, en geniş yayılışa ve besin yelpazesine sahip olmasına rağmen, dünya genelinde IUCN Kırmızı Listesi’nde tehlike kategorileri içerisinde bulunmaktadır.

"Anadolu Leoparı’nı izlemeye devam edeceğiz"

Tarım ve Orman Bakanlığının, bu türün varlığının kanıtlandığı bölgelerdeki fotokapanlardan birine yansıyan Anadolu Leoparı’nın görüntülerinin bulunduğu sosyal medya paylaşımında, “Ülkemizde varlığı kanıtlanan Anadolu Leoparı’nı bir kez daha görüntüledik. Neslin artsın çoğalsın, bu topraklarda hep var olasın. Anadolu Leoparı’nı izlemeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1826229/anadolu-leopari-aylar-sonra-bir-kez-daha-goruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.