Büyükşehir den geri adım... Yarım asırlık Sıhhiye pazarı yerinde kalıyor

Ankara'nın en uğrak pazarlarından Yenişehir Pazar'ının yerine park yapılması kararı tartışmalara neden oldu. Esnaf karara tepki gösterirken konuyu ABB yetkilileriyle görüştü. ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, park yapılmasından vazgeçtiklerini, konunun Çankaya Belediyesi ile görüşülmesi gerektiğini söyledi.
Ecem Çetin
|
10 Ekim 2022, Pazartesi - 17:31
Büyükşehir den geri adım... Yarım asırlık Sıhhiye pazarı yerinde kalıyor

Çankaya Belediyesi, Sıhhıye' de bulunan Yenişehir Pazar Yeri'nin 100. yıla taşınacağını açıkladı. Pazar yerinin yerine sağlıkçılar için park yapılacağını duyurdu. 

Alınan bu karar esnafı ayağa kaldırdı. Esnaf yarım asırlık pazarın yerinin değiştirilmemesi için Çankaya Belediyesi önünde eylem yaptı. 

Çare aramaya başlayan esnaf, soluğu Ankara Büyükşehir Belediyesinde aldı. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu ile görüşen esnaf, son durumu Ankara Masası'na anlattı. 

Esnaf adına konuşan Dönüş Gürbüz şu ifadeleri kullandı:

"Yedi günü yaşayan bir pazar burası. Perşembe günü bir anons yapıldı ve bize önümüzdeki hafta pazar kurulmayacağı söylendi. O süreçten sonra biz direniş hattı kurduk neden pazarımız açılmayacak diye. Esnaf arkadaşlarla istişare yaptık. Birkaç temsilci arkadaş seçtik ve direnişimize başladık. Ankara halkından da ciddi destek aldık. Sosyal medya hesaplarımızdan çok ciddi, güzel yorumlar aldık. Çankaya Belediyesine ve Ankara Büyükşehir Belediyesine muhatap bulmaya gittik. Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi ile görüştük. Buranın tahliye edileceği yönünde bir karar aldıklarını söylediler. 

"Neden böyle bir şey olduğunu da anlayamadık?"

"Biz bugün Büyükşehir Belediyesine gittik. Çankaya Belediye Başkanımız bir tweet atmıştı. Muhtemelen iletişim kopukluğu oldu. Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcımız Mustafa bey ile görüştük. Bizi çok iyi ağırladılar. İletişim kopukluğu olduğunu, esnafın ortada kalmamasını dileriz. Neden böyle bir şey olduğunu da anlayamadıklarını söyledi. Bizden de dinlemek istediler.

"Uzlaşma sağlarsanız pazar yerine bizim bir talebimiz yoktur"

"Geldiğimiz noktada Büyükşehir Belediyesinin anıt projesi vardı. Genel Sekreter Yardımcımız bize bu anıtın burayla ilgili bir proje olduğunu değil, genel anlamda bir anıt projesi çıkardıklarını ama bir yer belirlemediklerini söyledi. Biz sağlıkçı anıtını istediğimiz yere koyabiliriz dediler. Orası Çankaya Belediyesinin pazar yeridir. Sizde pazar esnaflarısınız dedi. Bizim orayla ilgili artık bir anıt talebimiz yoktur . Siz Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile uzlaşma sağlarsanız pazar yerine bizim bir talebimiz yoktur dedi. Mansur beyin bizzat olaya müdahale olduğunu söyledi.

Esnaf, Çankaya Belediye Başkanına çağrıda bulunarak, görüşme talebinde bulundular. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1827053/buyuksehir-den-geri-adim-yarim-asirlik-sihhiye-pazari-yerinde-kaliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.